Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

S Bradem Pittem to jde z kopce: Trpí podivnou nemocí a léčí se z alkoholismu

Brad Pitt.
Zdroj: Showpix
+ Další 4 fotografie
zdravotní problémy

Ztracený v davu. Tak si připadá slavný hollywoodský herec Brad Pitt (58). Ten se nedávno pro pánský magazín Gentlemen's Quarterly svěřil se zkušeností s pro mnohé neznámou nemocí, kvůli které má problém si pamatovat lidské tváře. Situace je podle něj o to horší, že mu lidé nevěří a myslí si, že je nerespektuje. Kromě toho však hollywoodská hvězda také uvedla, že se nyní léčí u Anonymních alkoholiků a plánuje přestat s kouřením.

"Nikdo mi nevěří!" sdělila nedávno hollywoodská hvězda Brad Pitt magazínu Gentlemen's Quarterly, když se rozpovídala o své nemoci, kterou většina lidí nezná. Přestože neobdržel oficiální diagnózu, držitel Zlatého glóbu poznamenal, že velké večírky a další společenské akce a setkání pro něj nyní nejsou vždy snadné.

Nemoc zvaná prosopagnozie často postihuje lidi od narození, ale někteří pacienti ji zažili po mrtvici, traumatickém poranění mozku nebo jiných neurodegenerativních onemocněních. Projevy mohou být tak závažné, že někteří lidé nepoznají své vlastní příbuzné nebo přátele. Mnozí postižení se při identifikaci lidí spoléhají na jiné detaily, jako jsou účesy nebo způsoby gestikulace.

Pitt se zmínil o svém stavu, který si sám diagnostikoval, už během rozhovoru pro Esquire v roce 2013. „Tolik lidí mě nenávidí, protože si myslí, že je nerespektuji,“ tvrdil tehdy. „Čas od času mi někdo dá kontext a já řeknu: Děkuji, že jsi mi pomohl,‘" vysvětlil tehdy, co mu při konverzaci pomáhá. Mnoho lidí ho podle něj považuje za egoistického a namyšleného.

Konec s pitím i cigaretami

Pitt zároveň přiznal, že některé rysy obličeje jsou pro něj „záhadou“. Hollywoodská hvězda se ve svém posledním rozhovoru také svěřila se svým rozhodnutím přestat kouřit a navštěvovat skupiny Anonymních alkoholiků. „Nemám takovou schopnost dát si jen jednu nebo dvě cigarety denně,“ řekl.

Pitt chválil svou „opravdu cool“ skupinu členů Anonymních alkoholiků, jejichž soukromá setkání mu pomohla cítit se „v bezpečí“ na jeho cestě za střízlivostí. "Slyšel jsem příběhy jiných lidí a je to prostě hrozné," dodal.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy