Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Romantika za všechny peníze: Nezaměstnanému Honzovi Musilovi se 300 let starý dům násobně prodraží

Honza Musil a Jakub mají snové bydlení za všechny peníze.
Zdroj: Se souhlasem Honzy a Jakuba Musilů
+ Dalších 12 fotografií
OPRAVY

Dnes již bývalý moderátor TV Barrandov Honza Musil (54) s „,manželem“ Jakubem si loni na Kutnohorsku pořídili starobylý dům se stodolou a rozsáhlými pozemky. Místo je naprosto idylické a romantické, ale za jakou cenu?

Honza Musil bydlí u manžela

„Dům s pozemky jsme objevili loni v červenci. Namlouvání pak trvalo půl roku, od prosince je to naše. Nebo respektive partnera. Kuba není finanční závislák na Musilovi, sám si vyřídil hypotéku a koupil tento dům. Jsem vlastně podnájemník,“ řekl eXtra.cz se smíchem moderátor Honza Musil.

Pak ale zvážní. Romantika a idylka jsou sice pěkné věci, jenže někdy mohou stát ranec.

Opravy se velmi prodraží

„Každý si vždy myslí, že dobře ví, co kupuje, a že má přesnou představu o tom, co je obyvatelné a v jakém rozsahu bude rekonstrukce. To jsme si mysleli i my, ale jen do chvíle, než jsme poznali svého stavbyvedoucího. Když byla spravená část pro zvířata, ukázalo se, že budeme opravovat ještě polovinu domu, protože tu byly shnilé trámy, špatná střecha a podobně. Čekali jsme, že znovu jen nahodíme zdi, uděláme nové podlahy nebo novou koupelnu a bude skoro hotovo. Ale všechno je jinak,“ říká smířeně Musil.

Počítali jsme s určitou sumou na rekonstrukci, která se mnohonásobně navýšila. Ať už kvůli mnohem většímu rozsahu prací, ale i kvůli velkému zdražení stavebního materiálu. To ví každý, kdo si nyní zařizuje bydlení. Třeba role perlinky, fólie na zeď, stála šest set korun, teď čtrnáct stovek.“

Na kuchyni nezbylo

„Původně nám to vycházelo tak, že rekonstrukce proběhne rychle. Ale s ohledem na ceny a současnou situaci to tak nebude. Celý příští rok ještě budeme opravovat,“ říká moderátor, který je stejně jako jeho partner nyní bez práce. Brzy ale oba zase začnou tvořit hodnoty, aby měli na další rekonstrukci.

„Finišujeme s částí obytného prostoru, abychom mohli důstojně bydlet. Máme ložnici a obývák, dodělává se koupelna, Kuba tu má prostor na cvičení. Ale kuchyňskou linku teď mít nebudeme. Nedá se nic dělat, jsou důležitější věci. Vařit zkrátka budeme na vařiči. Nejsme milionáři, abychom mohli peníze sázet vidlemi. Hlavní je rekonstrukce a pak budeme řešit věci vevnitř,“ prohlásil Honza Musil.

Ovčáci

A jaké mají pánové s místem vůbec plány?

„Když jsme hledali dům, prioritou pro nás byl velký pozemek. Máme sedm pejsků, do budoucna si chceme pořídit ovečky a budeme mít něco jako záchrannou stanici. To je možná silné slovo, každopádně budeme pomáhat zvířatům. Pozemek teď máme kolem čtyř tisíc metrů s velkou spoustou travnaté plochy, už jsme také dali dohromady zahradu, na tu jsme pyšní. Zachránili jsme švestky a které stromy nešlo zachránit, ty jsme nahradili jinými. Máme jabloně, meruňky, třešně a podobně,“ dodal moderátor.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy