Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Rodinné Stíny v mlze: Holčičku kapitánky Malé hraje skutečná dcera Petry Špalkové

Stíny v mlze: Anděla Tichá a Petra Špalková jsou i ve skutečnosti matka s dcerou
Zdroj: se souhlasem ČT/Martin Popelář
+ Další 4 fotografie
český lev

Jedním ze seriálů nominovaných na Českého lva byly i Stíny v mlze. Dceru hlavní hrdinky Petry Špalkové (48) v kriminálce ztvárnila skutečná dcera herečky Anděla Tichá (9). Seriál si nakonec prohrál v přímém souboji s Devadesátkami, které si nakonec odnesly ceněnou sošku, i tak ale šlo o velký úspěch. 

Dvanáctidílná krimi série Stíny v mlze se odehrává v Ostravě a okolí. V hlavní roli představila kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého (Jiří Vyorálek). Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky zároveň sledují i osobní životy vyšetřovatelů. Magda (Petra Špalková) musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru, uvádí k popisu děje ČSFD.

Amálka ze seriálu je skutečnou dcerou Špalkové

30. ročník Českých lvů

Nejlepší celovečerní hraný film

Vítěz: Il Boemo

Nominovaní: Arvéd, BANGER, Oběť, Světlonoc


Nejlepší herečka v hlavní roli

Vítězka: Klára Melíšková (Podezření)

Nominovaní: Barbara Ronchi (Il Boemo), Pavla Tomicová (A pak přišla láska), Vita Smachelyuk (Oběť), Natália Germáni (Světlonoc)


Nejlepší herec v hlavní roli-

Vítěz: Michal Kern (Arvéd)

Nominovaní: Adam Mišík (BANGER), Matyáš Řezníček (Hranice lásky), Vojtěch Dyk (Il Boemo), Martin Finger (Slovo)


Nejlepší herečka ve vedlejší roli

Vítězka: Martha Issová (Buko)

Nominovaní: Tatiana Dyková Vilhelmová (Grand Prix), Anna Kameníková (Grand Prix), Lana Vlady (Il Boemo), Denisa Barešová (Podezření)


Nejlepší herec ve vedlejší roli

Vítěz: Marsell Bendig (Banger)

Nominovaní: Saša Rašilov (Arvéd), Štěpán Kozub (Grand Prix), Miroslav Krobot (Kdyby radši hořelo), Oldřich Kaiser (Poslední závod)

Nejlepší televizní seriál

Vítěz: Devadesátky

Nominovaní: Pět let - Ondra, Stíny v mlze

Malou Amálku v seriálu hraje skutečná dcera Petry Špalkové, devítiletá Andělka Tichá. „Práce s vlastním dítětem byla obtížná i krásná dohromady,“ popsala herečka pro Aha!, jak se jim točilo. Nejdříve se prý Andělka styděla, ale brzy si omotala všechny kolem prstu. „Bylo náročné jí vysvětlit, že se musí nějaké scény opakovat. Ale když šlo o kopečky zmrzliny, klidně by to točila sedmkrát,“ řekl webu režisér Radim Špaček.

Diváci byli z výkonů obou nadšeni. "Po x letech super seriál. Petra a její dcera (pravá dcera) hrály skvěle. A samozřejmě i ostatní," pochvalovali si, jak jsme psali.

Stíny v mlze zaujaly i Českou filmovou a televizní akademii, která tuto kriminálku nominovala v kategorii nejlepší televizní seriál. Sošku sice nezískal, jelikož prohrál v přímém souboji s Devadesátkami, i tak ale šlo o pořádný úspěch.

Malá Andělka, která kráčí v maminčiných stopách, tak hned se svým prvním počinem před kamerami slaví velké úspěchy. Herečka Petra Špalková, která je držitelkou tří Českých lvů, má s manželem, hercem Miroslavem Tichým, ještě o tři roky staršího syna Aloise.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy