Recept na vepřové na houbách: Takhle vám čerstvé hříbky mimořádně zachutnají!
Vepřové na houbách je možné připravit jako rychlou večeři i jako nedělní rodinný oběd. Lze na něj využít sice i houby sušené, ale čerstvé hříbky budou mnohem lepší. Lesy v současné době lákají nejen na krásnou procházku, ale také na košíky hub. Tak proč toho nevyužít?
Zkuste si uvařit nestárnoucí klasiku z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků. Houby spolu s cibulovým základem vytvoří naprosto dokonalou a silnou omáčku. Recept je sám o sobě velmi jednoduchý a na úspěchu budu záviset zvláště to, jaké vyberete maso. Nejvíce se hodí plec. Jako přílohu lze doporučit rýži či knedlík, záleží však, co máte nejvíce rádi.
Postup přípravy – vepřové na houbáchSuroviny – vepřové na houbách
4 plátky vepřového masa
čerstvé houby
1 cibule
100 gramů anglické slaniny
1 lžička sladké papriky
1 lžíce mouky
sůl
pepř
olej
kousek másla
Suroviny – vepřové na houbách
4 plátky vepřového masa
čerstvé houby
1 cibule
100 gramů anglické slaniny
1 lžička sladké papriky
1 lžíce mouky
sůl
pepř
olej
kousek másla
Na oleji s máslem lehce osmahněte anglickou slaninu, nechte zpěnit nakrájenou cibuli, přidejte plátky masa a zprudka je opečte.
Poté sáhněte po koření. Jídlo osolte, opepřete a posypejte paprikou dle chuti. Následně přidejte houby. Pokud se vám nedostává hub čerstvých a máte pouze houby sušené, nezapomeňte je předem asi hodinu máčet.
Jídlo podlijte a poduste. Měkké maso vyjměte, v trošce vody rozmíchejte mouku a omáčku můžete zahustit. Prošlehejte a vařte minimálně 20 minut. Poté vložte maso zpět.
Podívejte se na videorecept, jak vepřové na houbách nejlépe připravit ➔