Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.Rozumím
Trendy tagy koronavirus Extra Host (pořad) SuperStar 2020 Počasí

Nejnovější kauzy

Radek Kašpárek z MasterChefa: Po svatbě přišel šok, proděláváme milion měsíčně

Zdroj: archiv eXtra
+ Dalších 6 fotografií
EXKLUZIVNĚ
Michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek (39) se nedávno oženil. Po pěti letech vztahu si vzal partnerku Andreu. Jenže po dnech plných lásky přišel šok. Nákaza koronavirem se rozšířila na území Česka a vláda zavedla opatření, kdy se rozhodlo, že restaurace musejí zavřít. „Při takovém scénáři, který aktuálně probíhá, proděláváme až milion korun měsíčně,“ prozradil Kašpárek v rozhovoru pro eXtra.

Jak ovlivnila vaše podnikání současná restriktivní opatření vlády? Tím myslím, že musíte mít zavřenou restauraci, kterou provozujete v centru Prahy…

Platíme normálně zaměstnance a čekáme, jestli nám kvůli omezení provozu přispěje stát…

Věříte, že nakonec nějaká finanční injekce od státu přijde?

Jsem naivní a budu doufat, že ze strany státu nějaká finanční podpora přijde. Ale upřímně se v tom už ztrácím, co stát nabídne a co nám restauratérům dá.

label alt

Kdo je Radek Kašpárek:

Uznávaný šéfkuchař Radek Kašpárek se narodil 6. 8. 1981. V minulosti působil v pětihvězdičkových hotelech Savoy a Aria, byl i šéfkuchařem kulinářského ateliéru Ola Kala. Od roku 2010 uváděl na TV Barrandov kuchařský pořad Co bude dnes k večeři, později přejmenovaný na Kašpárku, vař!

Od roku 2014 je šéfkuchařem a jedním z majitelů restaurace v centru Prahy Field. V roce 2015 jeho restaurace byla oceněna michelinskou hvězdou a dvakrát ji obhájila.

Prozradíte, kolik aktuálně proděláváte?

Odhadem to míří v nákladech k milionu korun měsíčně. A to se bavíme o době krize. Nikde není napsáno, až to skončí a my otevřeme, že to budou žně. Nebude tady žádný turismus, nebudou tu cizinci. A když se budu bavit konkrétně o naší restauraci, tak naši klientelu z určitých procent tvoří cizinci. My se budeme muset adaptovat na Čechy a z toho vzorce budeme pro začátek muset vycházet.

Máte nějaký alternativní plán?

Teď řešíme plán. Mapujeme trh a řešíme, komu potřebnému budeme vařit. Sedět doma a čekat, to je pro mě nemožné. Konkrétní plán nemáme. Je to ve fázi, že minulý týden jsme přišli s myšlenkou a tento týden budeme moudřejší.

Místo potomka záchrana restaurace

Pojďme k příjemnějším věcem. Nedávno jste se oženil. S manželkou plánujete potomka?

Stihli jsme to ještě před koronavirem… (směje se). Pak ale přišlo zavírání hospod. Co se týká potomka, to vůbec není na pořadu dne. Teď se soustředíme jen na to, jak vyřešit těžkou situaci v podnikání.

Jaké jsou aktuálně reakce lidí na to, že vás vídají v soutěži MasterChef?

Reakce lidí na MasterChefa jsou pořád stejné. Pořad má výbornou sledovanost a ke mně se dostávají samá pozitiva, což mi dělá v této těžké době radost.

Položím těžkou otázku. Když se ještě vrátíme k vašemu podnikání… Pokud by restriktivní opatření trvala déle, existuje možnost, že restauraci definitivně zavřete?

To je nejčernější scénář, který si nepřipouštíme. Věříme, že najdeme řešení, jak dále dělat to, co pět let budujeme.

Na videorozhovor s Radkem Kašpárkem o soutěži MasterChef se podívejte ZDE

Související články

Další články