Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Řachanda si diváky nikdy nezískala: Pohádku před kritikou lidí nezachránilo ani hvězdné obsazení

Pohádka Řachanda
Zdroj: Apfel production
+ Dalších 10 fotografií
KRITIKA

Mezi oblíbené pohádky podle diváků rozhodně nepatří. Řeč je o Řachandě režisérky Marty Ferencové. Pohádka si na ČSFD vysloužila pouhých 35 %. Divákům vadí, že se nevyznají v ději ani v postavách. Jediné, co naopak vyzdvihují, jsou kostýmy. Snímku nepomohlo ani hvězdné herecké obsazení.

Režisérka Marta Ferencová chtěla potěšit jak malé, tak i velké diváky, a proto vznikla pohádka Řachanda. Na pomoc si dokonce přizvala skvělé české herce, kteří do snímku dali všechno. Ovšem i přesto se pohádce nedostalo úspěchu, ba naopak se film stal velice kritizovaným.

V roli princezny se objevila krásná Denisa Pfauserová, která letos přivítala na svět dcerku Nailu. Fotku s partnerem a roztomilým miminkem umístila na svůj Instagram.

Pohádku zachraňují kostýmy

Theofila si zahrál Bolek Polívka, který se poprvé ukázal ve filmu se synem Vladimírem Polívkou. Postavy krále se ujal skvělý Jan Hrušínský a jednu z lesních víl si vzala na starost hvězda Ulice Šárka Krausová. Ve snímku si dále zahráli Petr Čtvrtníček, Vilma Cibulková či Jiří Lábus.

Bohužel, podle diváků nejvíc pokulhává příběh. Pohádka má pojednávat o rozmazlené princezně, dvou kamarádech a strašidlech z Černého lesa, kteří mají princeznu napravit. Diváci zápletku neocenili a dle nich jde o velký rébus, který postrádá i hlavního hrdinu. Kdo se však na pohádce mohl pořádně vyřádit, byly hlavně kostymérky, jelikož se film hemží kouzelnými postavami. Právě kostýmy se divákům velmi líbily, to ovšem nestačilo k pozitivním ohlasům na pohádku jako na celek. „No dávám 3 hvězdy za masky a kostýmy, jinak jedna hvězda,“ uvádí uživatel nahrabal na ČSFD.


Řachanda obětí kritiky

Diváckými kritikami se na to ČSFD jen hemží. „Od dob Princezny ze mlejna mají tvůrci pocit, že šklebení a pitvoření se v pohádkách je cesta k legraci a úspěchu… to pochybuju. Pohádka je to výpravná, kostýmová, bohatě obsazená, točená v krásných lokacích nicméně to na víc než dvě hvězdy není, protože první dvě třetiny filmu jsou nemastný neslaný, a ta poslední třetina to už nezachrání,“ píše uživatel mira007 a není rozhodně sám.

Nic neříkající česká pohádka, která naprosto postrádá dějovou linku a v podstatě žádný pořádný příběh nemá. K zasmání tu také nic není a myslím si, že i děti se u toho budou trochu nudit. Aspoň ta Kost potěšila,“ napsal uživatel juta. „Ať se na tuto pohádku podívám z jakéhokoliv úhlu, pořád mi vlastně není jasné, o co tu jde,“ ohodnotil ostře recenzent Tryskomyš.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy