Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

První zpověď Terezy H. po návratu do Česka: Konvertovala k islámu a co ji ve vězení trápilo?

Pašeračka Tereza doufá, že se dostane z vězení ven.
Zdroj: Profimedia
+ Další fotografie
Zpověď

Tereza H. (26) je již nějakou dobu v České republice, ovšem přesné místo, kde se nachází, není veřejně známé. Terezin otec se postaral, aby se jeho dcera v pořádku vrátila z Pákistánu do Česka, a následně ji skrýval před novináři. Expres ji však nakonec vypátral a udělal s ní exkluzivní rozhovor. Co o pákistánském vězení prozradila?

Tereza H. strávila v pákistánské věznici několik let, jelikož celníci objevili v jejím kufru devět kilogramů heroinu. Nakonec ji ale soud zprostil viny a ona se mohla vrátit domů. Přičemž jí byl celou dobu její otec oporou.

„Táta je opravdu hodně inteligentní a měl vše dokonale promyšlené. Zachránil mě,“ prozradila Expresu, který Terezu jako první vypátral v nejmenované vesničce na dětském hřišti, kde byla se svou kamarádkou a jejím dítětem. Otec nejenže za ní přiletěl do Pákistánu, kde vyjednával s právníky, ale pomohl jí se dostat i domů.

Konvertovala Tereza H. k islámu?

S již jmenovaným webem mluvila více než půl hodiny a byla ve velmi dobré náladě. Tereza prozradila, že pákistánští novináři pravidelně posílali do Česka informace o tom, zda je nemocná. V médiích se psalo o infekcích i o kožních onemocněních. „Kdo by neměl v těch vedrech vyrážku? Všechno bylo nafouknuté,“ prozradila.

Nechala se slyšet, že se o ní napsalo plno hloupostí. „Většina věcí, co se o mně psala, jsou lži. Někdy to byly úplné hlouposti. Například to, že jsem jako křesťanka konvertovala k islámu. Já přece křesťanka nikdy nebyla, tak jak jsem mohla konvertovat. Ani knihu jsem ve vězení nenapsala a psát ji nechystám. Chci mít od všeho už klid, a ne ještě o tom psát knihu,“ uvedla rázně Tereza a utnula tak veškeré spekulace.

Žije v Uherském Hradišti

Jak informoval web CNN Prima NEWS, po návratu z Pákistánu měla najít azyl u své maminky v Uherském Hradišti. Terezu zadrželi celníci v roce 2018 na letišti v Láhauru a v kufru měla devět kilogramů heroinu. Dívka tvrdila, že jí někdo drogy do kufru podstrčil a soud ji odsoudil na osm let a osm měsíců do vězení.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy