Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

První slova vdovy po Petru Kellnerovi: Jeho myšlenky tady s námi budou i dál

První slova vdovy po Petru Kellnerovi: Jeho myšlenky tady s námi budou i dál
Zdroj: Profimedia / PPF / Koláž eXtra.cz
+ Dalších 5 fotografií
první slova

Manželka tragicky zesnulého podnikatele Petra Kellnera (†56) Renáta Kellnerová (53) uvedla výroční zprávu nadace The Kellner Family Foundation za rok 2020. Promluvila o svém manželi, a také uvedla, jak bude bez něj nadace fungovat.

"Jak asi víte, naši rodinu zasáhla na počátku roku 2021 tragická událost. V březnu zahynul můj manžel Petr. Nemohu vyjádřit slovy, jak nás tato ztráta zasáhla. Jeho myšlenky tady ale s námi budou i dál – mimo jiné právě skrze nadaci," informovala dle ihned.cz Renáta Kellnerová.

Do nadace budou začleněny i děti Kellnerových. "Naše děti jsme už dříve, jak postupně dospívaly, s našimi filantropickými aktivitami seznamovali. Probírali jsme s nimi to, proč jsme se do téhle práce pustili. A ony jsou tady teď se mnou, abychom společně pokračovali v práci, kterou jsme s Petrem začali," uvedla Kellnerová, se kterou založil Petr Kellner v roce 2009 nadaci The Kellner Family Foundation, dříve Nadaci Educa, jež podporuje vzdělání sociálně výrazně znevýhodněných studentů.

"Proto mě obzvlášť těší, že i v téhle turbulentní době se naší nadaci dařilo naplňovat její poslání – pomáhat studentům, aby jim vzdělání měnilo život k lepšímu. A české školství podpořilo na cestě k tomu, aby měnilo životy k lepšímu všem mladým lidem," dodala Kellnerová.

Z výroční zprávy vyplývá, že Nadace The Kellner Family Foundation manželů Renáty a Petra Kellnerových v loňském roce rozdělila 91 milionů korun. Z nich podporuje především vzdělávání. Největší část z darů dlouhodobě směřuje do projektu OPEN GATE.


Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy