Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

První slova odsouzeného Tadeáše Růžičky k vynesenému trestu: Zvláštní vyjádření i nulová pokora

Tadeáš "Mawar" Růžička.
Zdroj: foto eXtra.cz/Renata Bušková
+ Další 2 fotografie
Reakce

MMA bijec Tadeáš "Mawar" Růžička (26) je jasným příkladem, že agresivní chování se zápasníkům nevyplácí. Obvodní soud pro Prahu 7 ho poslal za výtržnictví na 11 měsíců do vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců. Růžička si zatím příkaz nevyzvedl, protože je v zahraničí. Na Instagramu zápasník uvedl, že se bude odvolávat. Příspěvek, v němž opět naznačuje, že je obětí jakéhosi honu, ovšem po chvíli smazal.

Kauzu Tadeáše Růžičky odstartovalo video, na němž fackuje bezvládně ležícího muže a k tomu mu sprostě nadává a směje se mu. „Tak co ty debílku vym*danej, na koho tady zkoušíš frajera!? Chcípáku. Prober se, debílku, debílku. M*dko zkurvená,“ říká zápasník muži, který leží v bezvědomí na chodníku. Na povrch se poté dostalo i několik dalších drastických záběrů.

Růžička byl pak obviněn ze dvou trestných činů – za výtržnictví a ublížení na zdraví, za což mu hrozily až tři roky vězení. Obvodní soud pro Prahu 7 nakonec zvolil mírnější trest. Za výtržnictví ho chce poslat na 11 měsíců do vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců, jak informoval web CNN Prima News.

„Kriminalisté pracovali na případu zápasníka Tadeáše Růžičky, přezdívaného jako Mawar, několik měsíců. Nakonec se jim podařilo najít napadeného muže a následně Růžičku obvinili z výtržnictví a ublížení na zdraví. Ve věci obviněného byl vydán 31. ledna 2024 trestní příkaz,“ uvedla mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Kaňáková.

Reakce Mawara

Růžička je nyní nachází v zahraničí a příkaz si zatím nevyzvedl, k rozsudku se však již vyjádřil na svém Instagramu. „Ostře sledovanej furt, tak pro všechny to přeložím, 40 měsíců podmínka a za porušení 11 měsíců. A i tak se samozřejmě odvolávám,“ napsal. Příspěvek ovšem po chvilce smazal, nejspíš proto, že by mu mohl přitížit. Růžička totiž může podat odpor, pak by následovalo soudní líčení, u kterého by musel být přítomen. A v tomto případě mu může hrozit i zpřísnění trestu.

Zápasník se od začátku k incidentu vyjadřuje velmi kontroverzně. Poté, co CNN Prima News odvysílala reportáž o Růžičkově napadení, začal bijec vyhrožovat moderátorovi Michalu Janotkovi. Následně místo toho, aby přiznal chybu, se stylizoval do role oběti, na niž je prý veden mediální hon. A právě to by Růžičkovi mohlo přitížit při případném podání odporu.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy