Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Prorok Raël vedl řeči o intimnostech s dětmi: Stoupenci vyznávají nahé hrátky a mimozemšťany

Prorok Raël, vlastním jménem Claude Vorilhon.
Zdroj: Profimedia
+ Další fotografie
SEKTA

Raëlistické hnutí vždy vzbuzovalo kontroverze. Jako znak používá kombinaci svastiky a Davidovy hvězdy, jeho stoupenci věří v klonování lidí a čekají příchod mimozemšťanů jakožto stvořitelů. Co však zaráží nejvíce, je víra, že na onen příchod je třeba se připravovat intenzivním intimním uspokojováním. Především pak uspokojováním zakladatele raëlismu, francouzského novináře Clauda Vorilhona (77), samozvaného proroka vystupujícího pod jménem Raël, který tvrdí, že se s oněmi mimozemskými tvory již setkal. Jeho příběh vypráví dokument Raël: Mimozemský prorok.

Zakladatelem hnutí raëlismus je bývalý francouzský novinář Claude Vorilhon, jenž si říká Raël. Toho v roce 1973 údajně oslovili mimozemští tvorové lidu Elohim a učinili jej prorokem, který má pozemský lid připravit na jejich příchod, jenž se má konat 7. října 2035. Tito tvorové mu také sdělili, že tento svět před 25 tisíci lety stvořili, a předali mu svatou knihu jejich učení.

Co je raëliánské hnutí

Raëliánské hnutí věří v tyto mimozemské tvory jakožto stvořitele a klade důraz na vědu a pokrok, jehož součástí či dokonce specialitou je klonování lidí. Raël jako prorok měl dva úkoly. Zastupovat hnutí a provádět to, čemu říkali Raëliánský křest či přenos buněčného plánu. Ten probíhal tak, že si Raël namočil ruce, pravou položil dotyčnému na čelo a levou na zátylek a pak řekl: "Elohimové vás právě rozpoznali," čímž se na planetu Elohim vyslala vlna, která říkala, že onen člověk přijal mimozemšťany jako stvořitele. Takto popisuje svůj křest jeden z bývalých příznivců hnutí v dokumentu Raël: Mimozemský prorok od Netflixu.

Uctívání vědy a mimozemských stvořitelů není nic ojedinělého. Nejznámějším příkladem je scientologie, jejíž stoupencem je i hollywoodský herec Tom Cruise. Zásadním rozdílem mezi raëlismem a ostatními těmito směry je však vztah k sexualitě.

Intenzivní sexuální meditace

Na návrat lidu Elohim je potřeba se připravovat intenzivní sexuální meditací, především pak se samotným Raëlem. K této intenzivní přípravě jsou mu k dispozici takzvaní Raëlovi andělé. Mladé, velmi atraktivní ženy, které složily slib, že by za Raëla a jeho hnutí položily život. Naštěstí pro ně o Raëlův život zatím nikdo neusiloval, a tak jejich náplní práce zůstává sexuální meditace s prorokem. Kromě toho však také darovávaly vajíčka pro snahy o klonování lidí. K narození prvního klonovaného dítěte pak mělo skutečně dojít. Na konci roku 2002 to podle CBSNews v televizi prohlásila francouzská chemička a členka Raëlových andělů Brigitte Boisselier (67).

Dalším speciálním uskupením v tomto náboženství jsou Raëlovy dívky. Do tohoto uskupení jsou přijímány výhradně prostitutky a sexuální pracovnice, jelikož jak říká sám prorok: "neexistuje důvod pro pokání za kvalitní striptýz". U pánů to však neplatí. Tyto dvě skupiny stojí mimo hierarchii ostatních příznivců raëlistického hnutí, jenž jsou rozděleni do šesti kategorií.

Kontroverzní kult

Od svého vzniku kult vyvolával kontroverze, a to z mnoha pochopitelných důvodů. Ať už se jednalo o používání kombinace svastiky s Davidovou hvězdou jako oficiálního symbolu, propagaci absolutní sexuální svobody, nebo klonování lidí.

Rozruch vyvolal i pochod nahoře bez Torontem. "To, co Raël obhajuje, není sexuální svoboda. Nesnažme se být pokrytečtí a předstírat, že jsme někým, kým nejsme. Potlačování základních instinktů vede ve společnosti, kde je sex považován za tabu pro otevřenou diskusi, k perverznostem," vysvětlil jeden z Raëlových stoupenců pro Times of India.

Stavba mimozemské ambasády

Stoupenci Raëlova hnutí mu pochopitelně posílali peníze a z Raëla se stala mezinárodní superstar. Lítal si byznys třídou a navštěvoval televizní pořady. Prohlašoval, že se setkal s Ježíšem, Mojžíšem, Mohamedem či Buddhou, u čehož si mnozí klepali na čelo. Za některá prohlášení o sexu a dětech byl i několikrát žalován a on naopak žaloval pár žurnalistů za urážku, přičemž Raël někdy vyhrál, někdy ne, každopádně to pro něj však nebylo nějak devastující.

Raëlitáni jsou stále aktivní a v současnosti usilují o stavbu mimozemské ambasády pro příchod lidu Elohim na naši planetu. Hrdou přední členkou je Brigitte Boisselier, kterou Raël ustanovil svou nástupkyní. Raël sám žije v současnosti v Japonsku.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy