Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Proradný Turek vylákal z Češky téměř milion korun: Vydával se za slavného herce

Podvodník z Turecka vylákal z Češky necelý milion korun
Zdroj: Profimedia
Podvod

Osmačtyřicetiletá žena z Brněnska postupně poslala údajnému tureckému herci bezmála 900.000 korun, s dotyčným se znala jen přes internet. Peníze si půjčila. Případem podvodu se zabývá policie. V tiskové zprávě na webu policie o tom dnes informoval mluvčí Bohumil Malášek. Událost není ojedinělá, před podvody na internetu policie varuje opakovaně.

Vztah s údajným hercem probíhal výhradně po sociálních sítích, začal v září loňského roku. "Žena postupně podvodníkovi, který se vydával za muže ověnčeného řadou prestižních společenských ocenění, poslala do jeho bitcoinové peněženky skoro 900.000 korun. Peníze si přitom musela vypůjčit," uvedl mluvčí.

Konec domnělého vztahu znamenal až požadavek na dalších 50.000 korun. Když žena nechtěla peníze poslat, dotyčný jí začal vyhrožovat, že na internetu zveřejní choulostivé videosekvence z jejich vzájemné komunikace. Až potom žena případ oznámila policii.

Nejde o první případ

Nejde o jediný podvod přes sociální sítě. Například v roce 2019 se neznámý podvodník vydával za Ewu Farnu a pod zpěvaččiným jménem lákal z lidí peníze.

Letos v září pak policie informovala o případu čtyřicetileté ženy z Brněnska, která poslala údajnému lékaři pracujícímu na Ukrajině za rok známosti přes internet více než 1,2 milionu korun. Platby jí znemožnila až banka, která ty poslední vyhodnotila jako rizikové.

Loni seniorka z Brněnska zaslala údajnému Australanovi postupně v přepočtu přes 300.000 korun, předloni osmašedesátiletá žena takto poslala podvodníkovi, který se vydával za vdovce žijícího v USA, v přepočtu asi 1,6 milionu korun. Policie opakovaně nabádá převážně ženy, které kontaktují různí "zahraniční nápadníci" se žádostí o přátelství, aby byly obezřetné. Podle policistů rozhodně nemají posílat nikomu takovému žádné peníze ani důvěrné informace či osobní údaje včetně kopií dokladů.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy