Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.Rozumím
Trendy tagy Steroidová mafie v Česku StarDance 2018 Horoskop Zábava

Nejnovější kauzy

Propadák Ano, šéfová: eXtra.cz jedlo u Pohlreicha v sukni a tohle vás tam čeká!

+ Dalších 10 fotografií
odhaleno
Minulý týden odstartoval na televizních obrazovkách TV Prima premiérový díl pořadu Ano, šéfová! Po jeho skončení se na hlavní protagonisty Jitku Paganu a jejího syna Santa snesla vlna kritiky s tím, že se chabě snaží napodobovat původní formát Zdeňka Pohlreicha (61). Nejvíce lidem vadilo, že věhlasní odborníci sami nevaří, ale mají najaté kuchaře. Většina komentujících vůbec pochybovala o tom, zda oba aktéři umí vařit a jak to vlastně chodí v jejich restauraci. Redakce eXtra.cz se proto rozhodla, že vyzkouší kvality podniku Jitky Pagana v centru Prahy. Jak obstála? A na kolik vůbec vyjde jídlo v luxusní restauraci?

Původní formát Ano, šéfe! Čechy bavil a netrpělivě čekali na každý další díl. Sarkastický humor, kuchařský um Zdeňka Pohlreicha (61) a nevymáchaná pusa dodávaly pořadu určitý šmrnc, který si našel spoustu diváků.

Je tedy jasné, že potom, co Zdeněk odmítl natáčet nové řady úspěšného pořadu, byla by velká škoda, kdyby celý koncept zanikl. Proto bylo rozhodnuto, že prakticky všechno zůstane při starém, jen se obmění odborníci, kteří budou do restaurací jezdit.

Výběr padl na Jitku Pagana, která má letité zkušenosti s gastronomií, a jejího syna Santa. Bohužel Ano, šéfová! s novými odborníky u lidí neuspěl. Komentujícím na sociálních sítích nejvíce vadí, že Jitka a Santo nevymysleli svůj vlastní styl, ale snaží se marně kopírovat Pohlreicha, což jim vůbec nejde, a není divu.

Rozhořčil je také fakt, že zatímco Zdeněk na kameru sám vařil a snažil se majitelům restaurace pomoci, tak Jitka a Santo si raději přizvali další kuchaře. Ostatní se také začali navážet do toho, že by rádi viděli, jak to chodí v jejich restauraci.

Proto se redakce eXtra.cz rozhodla, že do restaurace Pagana zavítají. Pokud do restaurace Pagana nejdete cíleně, tak na ni rozhodně nenatrefíte jen tak, že vám po cestě cvrnkne do nosu, protože je poměrně hodně zastrčená.

Hned při vstupu na vás dýchne příjemná atmosféra a přivítá vás příjemná slečna, která vás usadí. Možná některé překvapí, že restaurace je velmi malinká. Uvnitř nenajdete více než deset stolů, ale působí na vás příjemným a útulným dojmem.

Co se týče interiéru, tak ten není kdoví jak přepychový, aby se lidé necítili, že tam vůbec nepatří. Samozřejmě že se jedná o luxusnější restauraci, ale okázalost nebije do očí, což je super. U stolu vás přivítá usměvavá číšnice nebo číšník a kromě jídelního lístku vám přednesou jejich denní nabídku.

Po celou dobu, kdy jste v restauraci, se vám personál věnuje a doptává se, zda je všechno v pořádku. Majitelka Jitka Pagana je možná k překvapení všech negativně komentujících lidí přítomná na place a kromě personálu se o hosty také nepřetržitě stará.

Jídelní lístek není nijak přesycen zbytečnými jídly, ale na druhou stranu ho tam zase není málo. My jsme si vybrali jelení hřbet za 575 korun a mořské plody za 375 korun. Obě jídla vypadala na talíři naprosto dokonale.

Servis personálu prvotřídní a opravdu v tomhle případě můžeme hovořit o gastronomickém zážitku. Po hlavním chodu jsme vyzkoušeli jejich dezerty. Tiramisu a limetkový sorbet s Proseccem, které také chutnaly prvotřídně.

Celková útrata za dva hlavní chody a dva dezerty byla 1480 korun. Je jasné, že Pagana není typická restaurace, kde si dáte guláš s pěti knedlíky a svíčkovou za 150 korun, ale pokud opravdu chcete zažít něco netradičního, tak to naleznete právě zde.

Možná Jitka Pagana není zrovna nejlepší volba do pořadu o vaření a má v tomhle ohledu značné mezery, ale gastronomii a s ní vše spojenému rozumí dokonale.

Mohlo by vás zajímat

Další články