Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Proměna Vandy Jandy: Z milovnice růžové se stala žhavá dáma v černém

+ Dalších 7 fotografií

Návrhářka Vanda Janda se extravagance rozhodně nebojí, a to nejen během navrhování svých kolekcí, ale ani ve svém vlastním osobním šatníku. Pokaždé jinak, přesně tak by se dala dokonale vystihnout talentovaná "Full time Diva" Vanda, která byla na představení kolekce Mugler x H&M téměř k nepoznání. Při té příležitosti nám poskytla rozhovor. Rozpovídala se nejen o tom, jak dlouho se na akci připravovala, ale i o své tvorbě. 

Návrhářství se chtěla věnovat už odmala. Jako dívka šila se svou babičkou oblečky na panenky a vášeň nezmizela ani s postupem věku. Ve dvanácti letech si založila módní blog, o pár let později se dala na studium UMPRUM a už ve druhém ročníku studia začala působit jako stážistka v ateliéru známého návrháře Mira Saby. Takovou historii čítá dnešní tvorba módní návrhářky Vandy Jandy.

“Stylistkám jsem tahala tašky. Dělala jsem zkrátka cokoli, jen abych viděla, jak to v módě chodí,” nechala se před časem slyšet.

Plní si sen

Vždy si šla za svým a dnes žije svůj vlastní sen. Jméno Vandy Jandy má dnes již jasnou, silnou pozici na tuzemském módním rybníčku. Má za sebou několik úspěšných kolekcí, přehlídek na pražském Fashion Weeku, a jak prozradila v rozhovoru pro eXtra.cz, právě nyní nastává fáze proniknutí do zahraničí! "Ano, zahraničí je v plánu. Pracujeme na tom právě teď," odhalila. Rozhovor nám poskytla při příležitosti představení kolekce Mugler x H&M, kde byla téměř k nepoznání. Místo barevných kreací, jimiž je známá, tentokrát sáhla po černém upnutém overalu s průstřihy.

Vanda se vyřádí nejen během navrhování kolekcí pro svou značku, ale i při skládání svých vlastních outfitů. Na módu si zkrátka zcela přirozeně potrpí. Každý kus má pokaždé sladěn do každého detailu a nezapomíná ani na make-up nebo účes, jak se můžete podívat v galerii.

Inspiruje se ženami ze svého života

Zakládá si na kvalitní krejčovině, nadčasových materiálech i tradičních technikách, jako jsou výšivky. Hodně se inspiruje šedesátými léty a jistou elegancí tehdejších siluet – právě to převzala také od své milované babičky. "Moje značka vychází z preferencí módy žen z mojí rodiny. Jsou to určité vjemy, které mi byly dány do vínku určitou přirozenou formou," říká v rozhovoru pro eXtra.cz.

Profesní deformací netrpí. "Určitě ne, mám vysoké dioptrie, takže teď vidím maximálně na svou kamarádku, abych ji pak ještě našla," říká s humorem. V rozhovoru, který si můžete přehrát v náhledovém videu, se rozpovídala i o tom, jak dlouho vzniká kolekce, ale i o svém soukromém životě.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy