Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Princ William má i po oznámení rakoviny Karla III. jasno: Prioritou je pro mě Kate

Princ William má i po rakovině Karla jasno: Prioritou je pro něj Kate Middleton.
Zdroj: koláž eXtra.cz/profimedia
+ Dalších 5 fotografií
britská královská rodina

Princ William je nyní ve složité situaci. Po oznámení, že jeho otec, král Karel III., trpí rakovinou, bude muset převzít část jeho povinností. Zároveň se ale musí starat i o svou ženu, princeznu Kate, která před pár dny podstoupila operaci břicha. William už podle listu The Sun dal najevo, že péče o manželku je pro něj nyní prioritou. Zároveň podle zdrojů z královského paláce "nemá v plánu" vidět svého bratra Harryho během jeho návštěvy ve Spojeném království.

Na prince Williama jsou nyní upřeny oči celého Spojeného království. Po zdravotních problémech jeho otce, krále Karla III., by totiž právě on měl převzít část jeho pravomocí a časem ho nahradit na britském trůnu. William však dal jasně najevo, jaké jsou jeho priority.

Podle listu The Sun uvedl, že je pro něj nyní nejdůležitější péče o manželku Kate, která se zotavuje po operaci břicha. Princ z Walesu už minulý měsíc přerušil své povinnosti, aby se postaral o Kate a jejich děti. To stále platí a William se zatím nevrací k povinnostem na plný úvazek. "Ve středu se William vrátí ke svým povinnostem, ale neměli byste očekávat, že ho potom ještě chvíli uvidíte," měl říci k současným plánům následníka trůnu zdroj deníku Daily Mail.

William se s bratrem setkat neplánuje

Dědic trůnu také podle zdrojů z královského paláce "nemá v plánu" vidět svého bratra Harryho během jeho pobytu ve Spojeném království.

Harry přistál na letišti Heathrow v úterý v poledne poté, co jeho cestu údajně zdrželo bouřlivé počasí v Kalifornii, kde nyní žije se svou ženou Meghan Markle. Karel měl říci o své rakovině Harrymu osobně po telefonu.


Zatím není známo, kde bude Harry v Anglii bydlet. Minulý rok totiž Karel III. nařídil Harrymu a Meghan, aby vyklidili Frogmore Cottage, jejich domov ve Windsoru. Vévodové ze Sussexu tak nyní údajně potřebují „formální pozvání“, aby mohli zůstat s královskou rodinou na „chráněném majetku“.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy