Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Meghan a Harry strachy bez sebe. Děsí je obavy o budoucnost jejich děti

Meghan Markle s princem Harrym během debaty o duševním zdraví.
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 6 fotografií
duševní zdraví

Vévodkyně ze Sussexu Meghan Markle vyjádřila své obavy ohledně vlivu sociálních médií na její děti, čtyřletého Archieho a dvouletou dcerku Lilibet. Žena prince Harryho v rámci Světového dne duševního zdraví se s veřejností podělila o strach z dopadu online světa na mladé lidi, jak informuje deník Daily Mail.

„Jako rodič jsem si ještě nedávno říkala, že naše děti jsou opravdu malé – jsou jim dva a půl a čtyři a půl roku. Ale sociální média v blízké době nikam nezmizí,“ zamyslela se Meghan Markle před publikem na newyorském panelu věnujícím se duševnímu zdraví, kam dorazila i se svým mužem Harrym, britským princem a mladším synem krále Karla III.

„Myslím, že kdysi – při vytváření sociálních sítí – existoval jakýsi vstupní bod, který měl nést pozitivní význam a vliv, vytvořit komunitu. Ale později se něco zvrhlo,“ prohlásila vévodkyně. Podle ní je třeba naslouchat a snažit se pomoci lidem a rodinám, na které mají sociální platformy neblahý dopad – zejména pak v oblasti duševního zdraví.


Harryho názor je stejný

Meghan se pozastavila i nad svou rolí dvojnásobné matky a manželky. „Být mámou je zkrátka nejdůležitější věc v celém mém životě. Samozřejmě tedy kromě toho, že jsem manželkou jeho,“ usmála se a otočila se na pódiu na Harryho.

V minulosti měla vévodkyně aktivní účet na Instagramu, který byl navíc mezi uživateli velmi populární. Po oznámení jejích zásnub s princem Harrym ho však smazala. V roce 2020 se spolu se svým mužem rozhodla stáhnout ze všech veřejných sociálních sítí, připomíná Daily Mail.


Ostražitý postoj manželů, žijících aktuálně v kalifornském Montecitu, vůči nebezpečí spojenému s online světem, je tedy dobře známý. Princ Harry před třemi lety například publikoval názorový článek, v němž upozornil na „krizi nenávisti“, kterou mohou sociální média vyvolávat. V textu, který zveřejnil například deník The Guardian, vyzval k většímu soucitu, důraznější touze po pravdě a rovnosti v digitálním světě.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy