Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Přijde iPhone 14 o nabíjecí konektor? První informace o novém telefonu od Apple

iPhone 14: První informace o novém Apple telefonu
Zdroj: twitter
NOVINKA

V září se pravděpodobně představí nová vlajková loď v segmentu telefonů od Apple, iPhone 14. Weby zabývající se technologiemi začaly okamžitě spekulovat, jaké novinky telefon přinese, a shodují se, že letošní generace nebude stejně převratná jako loňská. Podívejte se na přehled těch nejžhavějších a alespoň trochu podložených informací o novém jablečném telefonu, jak je přinášejí renomované zahraniční weby macrumors.com a techradar.

Co se týče vnějšího vzhledu, téměř všichni se shodují, že by nový iPhone 14 neměl být tolik rozdílný od předchozí generace, tedy iPhonu 13 uvedeného na trh v září 2021. Je zvykem, že zásadně se mění design až po dvou, respektive po třech generacích, takže uvedení staronového telefonu (alespoň při pohledu zvenku) není u Applu žádnou novinkou. Co se týče kosmetických změn, objevuje se snad jen jedna spekulace.

Ta se týká výřezu nad displejem, který inženýry Applu velmi trápí. Jiní výrobci si s ním dokázali poradit a zasadili čočky předního fotoaparátu a další komponenty, které jsou u iPhone na jakémsi černém "ostrůvku", přímo do displeje. To by se mělo podle spekulací webu macrumors změnit právě s novou generací jablečného přístroje.

Přijde iPhone o konektor?

Další, tentokrát o dost méně spolehlivou spekulací je to, že nový iPhone se zbaví svého nabíjecího konektoru, který si drží už od své premiéry v roce 2012 v iPhone 4 v téměř nezměněné podobě. Kabelové nabíjení je u vývojářů telefonů dlouhodobým trnem v oku, avšak to bezdrátové zatím není na takové úrovni, aby se dalo použít jako jediný způsob. Spekuluje se tak o tom, že Apple obnoví své slavné magnetické konektory a kabel se tedy nebude do telefonu zasouvat, ale jen připínat.

Kdy se iPhone chystá do prodeje? Pravděpodobně bude ohlášen na tiskové konferenci firmy v září, takže první telefony do Česka by měly dorazit na podzim. Za základní verzi zákazník podle očekávání zaplatí velmi podobnou sumu jako za jeho předchůdce, tedy kolem 25 tisíc korun.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy