Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Předvolební superdebata: S přehledem vyhrál Rakušan, v závěsu Fiala, Babiš pohořel

Volby 2021: V superdebatě vyhrál Rakušan, poslední skončil Filip
Zdroj: Profimedia
+ Další 2 fotografie
Předvolební superdebata

Ve velké předvolební debatě na CNN Prima NEWS se proti sobě postavilo osm politických lídrů a diváci u obrazovek měli hlasovat, kdo je podle nich nejpřesvědčivější. Na prvním místě byl podle diváků Vít Rakušan (PirSTAN), zatímco na posledním skončil lídr komunistů Vojtěch Filip.

Diváci pořadu Česko hledá premiéra na CNN Prima News rozhodli, který z osmi pozvaných politických lídrů je podle nich nejpřesvědčivější. Svůj názor mohli vyjádřit prostřednictvím ankety, v níž v průběhu debaty vybírali, který politik jim přijde věrohodný a přesvěědčil je. Debata se uskutečnila před plánovanými volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, které proběhnou 8. a 9. října.

Po většinu času vedl debatu lídr koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) Petr Fiala. Ani to mu ale na první místo nestačilo a s 33,1 % vyhrál Vít Rakušan (PirSTAN). Fiala obsadil druhé místo s 31,8 %.

Babiš pohořel, poslední Filip

Současný premiér Andrej Babiš (ANO) odešel s 11,6 %. Jeho podpora během debaty prudce klesala. Překvapením byla Zuzana Majerová Zahradníková (TSS). Umístila se na čtvrtém místě s 8,1 %.

Na pátém místě skončil Tomio Okamura (SPD) s 5,9 %, na šestém Robert Šlachta (Přísaha) s 4,9 % a následně Jan Hamáček (ČSSD) s 3,6 %. Zcela poslední místo obsadil šéf komunistů Vojtěch Filip, který si od diváků vysloužil jen jedno procento.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy