Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Předvánoční zázrak: Eva z Plzeňska netušila, že je těhotná. Z bolesti břicha se vyklubal porod

Eva z Plzeňska porodila krásné a zdravé děvčátko.
Zdroj: Fakultní nemocnice Plzeň
zázrak

Pracovníci na urgentním příjmu v plzeňské nemocnici se na svých sociálních sítích svěřili s nevšedním zážitkem, který se udál na začátku prosince. Jedenačtyřicetiletou ženu přivezl manžel do nemocnice s bolestmi břicha, jeho manželka Eva ovšem byla těhotná, což netušila až do samotného porodu. Na svět přivedla zdravé děvčátko. 

Paní Eva, která se stala maminkou zdravé holčičky, do posledních chvil před porodem neměla ani tušení, že je těhotná. Kromě pár kilogramů navíc se nepotýkala s obvyklými těhotenskými nevolnostmi a normálně chodila do práce nebo se věnovala sportu.

"Necítila pohyby, neměla ranní nevolnosti, nenatékala jí chodidla, nezměnily se jí chutě," popsali pracovníci plzeňské nemocnice na svých facebookových stránkách, kde si příspěvku všiml jako první portál TN.cz.

S manželem jsme neměli ani podezření, že jsem těhotná

Novopečená maminka, její manžel, ale také lékaři na chirurgii tak byli v pořádném šoku, když se z původní bolesti břicha vyklubalo těhotenství. "Když už jsem ležela na urgentním příjmu a ty bolesti byly skutečně nesnesitelné, v poslední vteřině jsem vykřikla: Doktore, asi ze mě něco leze! Jakkoli to může znít absurdně, opravdu jsme s manželem za celých devět měsíců neměli ani na okamžik podezření, že bych mohla být těhotná. A to jsme se o miminko pokoušeli několik let," svěřila se maminka Eva.

"Vlastně jen tchyně asi týden před porodem utrousila, jestli náhodou nejsem v tom. Ale to byla spíš narážka na kila navíc," řekla s úsměvem. Lékař, který sloužil na chirurgii, hned po zjištění, že se jedná o porod, přivolal pracovníka z Gynekologicko-porodnické kliniky.

"Porod krásné, zdravé holčičky je vždy velkým zázrakem. A v tomto případě to platí dvojnásobně, protože takové radosti na ambulanci chirurgie nejsou denním chlebem. Jsem si jistý, že na tento adventní zázrak nikdo z nás nezapomene. Přeji celé rodině mnoho štěstí," vyhodnotil lékař.

"Maminku Evu s holčičkou brzy umístili na nemocniční pokoj, všechna vyšetření byla v pořádku. Nakonec měl tak nejvíce práce tatínek, který během pár dní musel nakoupit a zařídit všechno, na co se jiné páry připravují devět měsíců. Přesto ani jeden z manželů nelituje – naopak, v miminku vidí skutečný vánoční zázrak," informovala nemocnice.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy