Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Předpověď na týden: Mrznoucí mlhy a teploty hluboko pod nulou, slunce nehrozí

Předpověď na týden: Mrznoucí mlhy a teploty hluboko pod nulou, slunce nehrozí
Zdroj: Pixabay
Počasí

Podle českého hydrometeorologického ústavu bude nad západní a střední Evropou zesilovat tlaková výše. Kolem ní bude přes Polsko postupovat v pondělí teplá fronta a částečně ovlivní i počasí u nás. V úterý bude přes střední Evropu postupovat slabá studená fronta k východu. V dalších dnech počasí u nás bude ovlivňovat okraj mohutné tlakové výše nad Britskými ostrovy a Severním mořem. Kolem ní, v druhé polovině období, začne do střední Evropy proudit chladnější vzduch od severu. 

Předpověď na pondělí
V noci zataženo, na východě zpočátku polojasno. Ojediněle mrznoucí mlhy. Místy slabý déšť, i mrznoucí a zejména ve východní polovině území místy i slabé sněžení. Přes den zataženo až oblačno. Zpočátku místy, postupně ojediněle slabý déšť, i mrznoucí, na východě ojediněle slabé sněžení. Zpočátku ojediněle mlhy i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na východě kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v západní polovině Čech kolem +5 °C, v 1000 m na horách kolem +4 °C, ve východní polovině území kolem 0 °C. Na severu a východě slabý proměnlivý, jinde západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s.


Předpověď na úterý
Zataženo až oblačno, na horách přechodně i polojasno. Ojediněle slabé sněžení nebo mrholení, i mrznoucí. Místy mlhy, ojediněle i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na východě Moravy a Slezska až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v Čechách místy až 6 °C. Slabý proměnlivý, postupně západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s.
Předpověď na středu
Zataženo až oblačno, ojediněle až polojasno. Ojediněle mrholení, i mrznoucí, na východě Moravy a Slezska občasné slabé sněžení. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Slabý západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek
Zataženo až oblačno, ojediněle přechodně i polojasno. Ojediněle mrholení a mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek
Oblačno až zataženo, místy až polojasno. Ojediněle mrholení, na horách na východě nad 700 m sněžení. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Ojediněle mrholení nebo déšť, zpočátku na horách, postupně od středních poloh místy občasné sněžení. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy