Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pražské stopy švindlíře z Tinderu: Tady bydlel Leviev v době slávy a těsně před zadržením

Simon Leviev: Pražské stopy švindlíře z Tinderu
Zdroj: Jiří Hadač / CNC / Profimedia, koláž eXtra
+ Dalších 8 fotografií
KDE BYDLEL?

Když se začátkem února objevil na službě Netflix dokument Podvodník z Tinderu, většina tuzemských diváků byla překvapena, jak moc v dokumentu figuruje Česko. Podvodník, který pod jménem Simon Leviev a pod falešnou identitou dědice diamantového impéria podvedl řadu žen a vymámil z nich více než 200 milionů korun, trávil významnou část času také v Praze. Vydali jsme se tedy po jeho stopách.

Redakce eXtra.cz zjistila, že zde na konci roku 2017 měl mít vztah s krásnou Češkou. Její totožnost v redakci známe, s ohledem na to, že jde o dívku z movité rodiny, nepřála si být jmenovaná. I ji měl Simon Leviev připravit o nemalé peníze, ona mu je ale podle svých slov nabídla dobrovolně. "Seznámili jsme se v centru Prahy, v kubánské restauraci La Bodeguita. Ne na Tinderu," řekla pro eXtra.cz.

"Do Prahy létal velmi často. Vždy bydlel v hotelu Four Seasons, vždy měl s sebou ochranku. Byl to ten vysoký chlap z dokumentu a spal v jiném pokoji," sdělila eXtra.cz dívka, se kterou byl Leviev v Praze také ve styku. Není divu, že si pro svou krycí story vybral právě hotel Four Seasons. Jde o jeden z nejluxusnějších hotelových řetězců světa s pobočkami v každém významném světovém městě. Při summitu Ruska a USA v Praze využil hotelu v samém centru tehdejší prezident Medveděv.

Luxusní hotel mlčí

Když se redakce eXtra.cz pokusila zjistit podrobnosti o Levievově pobytu v hotelu, okamžitě se ukázalo, proč jsou hotely Four Seasons využívané všude po světě i VIP osobnostmi. Portýrem začínaje a pokojskou konče, nikdo neprozradí na potenciální hosty hotelu ani slovo. Redakci eXtra.cz pouze odkázali na management hotelu. Tomu jsme poslali dotaz na osobu Simona Levieva, ale dosud neodpověděli. V případě, že se redakci podaří zjistit další informace o Levievově pobytu v hotelu, samozřejmě je uveřejníme.

Druhá zmínka v souvislosti s Prahou pochází z doby, kdy se už Simon stával poměrně známým podvodníkem a informace o něm shromažďovala policie v celkem sedmi zemích, nejintenzivněji asi ta nizozemská. Smyčka kolem Simona se poměrně rychle stahovala hlavně díky Ayleen Charlotte, která na něj v konečné fázi vymyslela plán pomsty.

Simon, odstřižený od veškerých peněz, měl podle dokumentu přebývat v levném hostelu poblíž náměstí Míru. Simon zde měl pobývat v létě 2019, od té doby ale udeřila koronavirová krize a hostel zanikl. Dům, kde za 12 eur za noc přebýval jeden z největších podvodníků současnosti, tak zřejmě opět slouží k obyčejnému bydlení.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy