Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pražské Letňany zaplnily desetitisíce lidí, míří na koncert Rammsteinu

Kapela Rammstein chystá v Praze pořádnou show.
Zdroj: profimedia
+ Další fotografie
velkolepá událost

Na koncert německé metalové kapely Rammstein, která dnes zahájí své evropské turné na letišti v pražských Letňanech, směřují tisíce hudebních fanoušků, uvedla ČTK. Podle doporučení pořadatelů využívají posílenou linku metra C, jejíž provoz bude prodloužený do 0:30. Příchozí, z nichž mnozí na sobě mají černá trika s logem a názvem kapely, zcela zaplnili prostor mezi stanicí metra a areálem. Okolí místa koncertu je uzavřené pro osobní dopravu a není zde ani možnost parkování.

O vystoupení je velký zájem. Mezi návštěvníky je často slyšet němčina. Někteří se ještě snaží na poslední chvíli zakoupit vstupenku. V teplém počasí se lidé ještě občerstvují u stánků před vstupem.

Koncert pro 60 tisíc lidí

Pořadatelé očekávají návštěvu až 60 000 lidí, druhý přidaný koncert se uskuteční na stejném místě v pondělí. Jedná se o jednu z nejnavštěvovanějších akcí v letňanském areálu, kde již na začátku týdne vyrostly vysoké tribuny a velké pódium. V roce 2019 zde dva koncerty britského zpěváka Eda Sheerana přilákaly celkem 150 000 diváků.

Koncert Rammstein začíná v 20:00, diváci ale mohli vstoupit do areálu již čtyři hodiny dříve. V roli předkapely se hodinu před Rammstein představilo ženské Duo Jatekok.

Tradicí jsou pyrotechnické efekty

Skupina Rammstein v čele s hlavním autorem textů, zpěvákem Tillem Lindemannem, synem básníka a spisovatele Wernera Lindemanna, při svých koncertech baví nejen hlasitou hudbou, ale také pyrotechnickými a světelnými efekty. V Praze dnes představí mimo jiné písně ze svého nejnovějšího alba s názvem Zeit, které vydala 29. dubna. Svoji osmou desku kapela představila stejnojmenným singlem. Rammstein v Praze zatím naposledy vystoupili v červenci 2019 na fotbalovém stadionu ve vršovickém Edenu. Do Prahy se tehdy vrátili po dvou letech od předchozích dvou koncertů na stejném místě.

Oblíbená a kontroverzní kapela ve složení Till Lindemann, Paul Landers, Richard Z. Kruspe, Flake, Oliver Riedel a Christoph Schneider pracovala na nových písních dva roky spolu s producentem Olsenem Involtinim. Samotné album dostalo i zajímavý vizuál ve formě přebalu, který vyfotil kanadský hudebník a fotograf Bryan Adams na schodech památníku Trudelturm v berlínském Adlershofu.

Rammstein založili v roce 1994 hudebníci pocházející z východní části Německa. Název kapely připomíná město Ramstein, kde je základna a sídlo velitelství Letectva Spojených států v Evropě a kde se koncem 80. let během letecké přehlídky stala nehoda, při které zahynuly desítky lidí. Silnou základnu fanoušků si skupina vypěstovala svou debutovou deskou Herzeleid z roku 1995. Z alba pocházejí singly Du riechst so gut, Asche zu asche nebo Rammstein, které jsou stále součástí jejího koncertního repertoáru.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy