Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Potravinová sbírka pro lidi v nouzi: Tesco vybralo 77 tun pomoci, zapojily se i celebrity

V řetězcích Tesco proběhla podzimní sbírka potravin, charitativní akce pro lidi v nouzi.
Zdroj: Tesco
CHARITA

Ve více než stovce prodejen Tesco proběhl v sobotu již osmý ročník potravinové sbírky pro lidi v nouzi. Vybralo se 73 tun potravin a drogistického zboží. Do akce se zapojily i celebrity, například zpěvačka Tereza Kerndlová.

Zákazníci měli možnost darovat potraviny a drogerii ve 105 obchodech Tesco po celé České republice. Tesco navíc umožňuje svým zákazníkům darovat potřebným také online prostřednictvím služby Tesco Online nákupy. V rámci online Sbírky poskytli zákazníci doposud skrz tzv. virtuální Balíčky pomoci čtyři tuny potravin. Tesco se navíc rozhodlo online Sbírku prodloužit a zákazníci tak mohou pomáhat těm, kteří nemají takové štěstí, až do 24. prosince.

Potravinová sbírka

"Jako tradičně nám chybí trvanlivé potraviny. Ty čerstvé denně svážíme ze tří řetězců, Z Tesca i z ostatních, těch máme docela velké množství. Chybí ale těstoviny, rýže, olej, cukr, konzervy, polévky v sáčku apod. Vítáme tedy všechny trvanlivé potraviny, které našim klidnům, což jsou lidé v nouzi a krizi, velmi pomohou," popisuje šéfka Potravinové banky pro Prahu a Střední Čechy Věra Doušová.

"Jedná se už o osmý ročník této krásné iniciativy, kdy Tesco přispívá a pomáhá lidem, kteří jsou v nouzi," říká marketingová ředitelka řetězce Tesco Zuzana Grinčová.

Do akce se zapojila i zpěvačka Tereza Kerndlová s manželem, kteří přímo v Tescu zakoupili potraviny po potřebné. "Byla jsem oslovena, zda bych dnes mohla přijít a pomoci lidem v nouzi. Zapojila jsem se velmi ráda," popsala.

Na celou reportáž z charitativní akce se podívejte ve videu.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy