Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Postrach Angličanů Mbappé: Francouzský Ronaldo vydělává 33 milionů týdně, na jachtě dováděl s transgender modelkou z Playboye

Kylian Mbappé je v roce 2022 nejlépe placeným hráčem světa.
Zdroj: Profimedia
+ Další 3 fotografie
fotbalová star

Fotbaloví fanoušci budou mít v sobotu žně. Proti sobě se na MS v Kataru odpoledne postaví Portugalsko s Marokem a večer Anglie proti Francii. Tam se čeká velmi zajímavý zápas, ve kterém země galského kohouta sází na Kyliana Mbappého. Mladíčka z pařížského předměstí, který se vypracoval v neskutečného ostrostřelce a jednoho z nejlépe placených fotbalistů světa, jak uvádí Daily Mail.

Kylian Mbappé (23), muž, který může na stadionu Al Bayt v Dauhá zničit sny Angličanů. Kdo však talentovaný mladík je?

Kylian se narodil v roce 1998, tedy do roku, kdy Francie naposledy vyhrála mistrovství světa ve fotbale bez něj. Klučina kamerunského otce a alžírské matky vyrostl na malém pařížském předměstí Bondy. Místo je součástí nechvalně známého obvodu Seine St. Denis 93 – jedné z nejchudších čtvrtí Francie.

Nejdražší teenager

Sport měl Kylian odmalička v krvi. Jeho maminka byla profesionální házenkářkou a otec zase trenérem místního klubu AS Bondy. Ve svém synovi již od raného věku viděl talentovaného hráče. V pěti letech chlapec dostal kopačky a šel na svůj první fotbalový trénink, který vedl právě jeho otec, jak uvádí Daily Mail.

Oba rodiče tak pomohli synovi v jeho cestě na vrchol francouzského fotbalu. Není tedy překvapením, že se v průběhu času stal z Mbappého jeden z nejlepších a nejlépe placených světových hráčů. V pouhých 18 letech za něj klub Paris Saint-Germain zaplatil 166 milionů liber (4 675 622 400 korun), což z něj udělalo nejdražšího teenagera všech dob. V témže roce také debutoval ve francouzském národním týmu. V prestižním klubu Paris Saint-Germain dnes vydělává 1,2 milionu liber (33 799 680 korun) týdně. Podle odhadů Forbesu si útočník za letošní rok vydělá 128 milionů dolarů (přes 3 miliardy korun).

Jeho talent je obrovský. Cristiano Ronaldo o něm v roce 2020 podle Daily Mail řekl: "Mbappé je fantastický. On je budoucnost."

Srdce na pravém místě

Kylian však nezapomněl na své těžké začátky a rád pomáhá druhým. V roce 2020 v Paříži například založil nadaci "Inspired by KM", která podporuje 98 znevýhodněných dětí do té doby, než začnou pracovat. Poskytuje jim finanční prostředky na školné a umožňuje jim přístup k různým mimoškolním aktivitám. "Chci být víc než jen chlápek, který kope do míče, využívá svou jachtu a bere si peníze," řekl letos pro New York Times.

Celý svůj plat za vítězství na MS v roce 2018 věnoval dětské charitě. "Vydělávám dost peněz – hodně peněz. Proto si myslím, že je důležité pomáhat těm, kteří to potřebují. Mnoho lidí trpí... pro lidi, jako jsme my, není těžké podat jim pomocnou ruku," řekl.

Všechny Kylianovy lásky

Nikdo však stále neví, zda má urostlý kluk s vřelým srdcem přítelkyni. Co je však jisté, je fakt, že se rád obklopuje nádhernými ženami. Poslední měsíce kolují zvěsti, že francouzská superstar chodí s modelkou Rose Bertram, která je o čtyři roky starší. Nádhernou ženu sleduje na Instagramu téměř 900 tisíc lidí.

Na začátku roku byl ovšem vyfocen na jachtě s první transgender modelkou časopisu Playboy Ines Rau v náruči.

Tato francouzská modelka se poprvé objevila na obálce zmíněného časopisu v květnovém čísle v roce 2014, jak uvádí Washington Post. Pánský magazín schytal na sociálních sítích kritiku za svůj výběr playmate, vedení si však stálo tvrdě za svým. "Stojíme na správné straně historie," napsal časopis na svůj oficiální twitterový účet.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy