Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Postavy komedie Franta mimozemšťan se představují: Těšte se na skvadru vesnických buranů

+ Dalších 15 fotografií

Do kin právě dorazila dlouho očekávaná komedie Franta mimozemšťan. V hlavní roli se blýskl fenomenální Jakub Prachař, kterému sekundovala Tereza Ramba. Snímek však skýtá mnohem více zábavných postav, které se redakci eXtra.cz představily ve videu.

Vesmírná komedie Franta mimozemšťan režiséra Rudolfa Havlíka o jedné nečekané návštěvě z kosmu představuje své filmové postavy. Jakub Prachař se předvede v netradiční dvojroli, ale zato tradičně s Terezou Rambou po svém boku. Že půjde o náramnou podívanou, to můžeme předpokládat už z pověsti, která předchází tuto ústřední dvojici. I ostatní herci se však řadí mezi současné hvězdy filmového plátna.

Postavy se představují

"Hraju starostu obce Picka. Je mimořádně vstřícný a ochotný, má starost o osud obyvatel vesnice a je tím pádem stále ustaraný a utrápený. Pořád se snaží, aby život tam probíhal klidně, mírně a bez jakékoli paniky. Ale dá to strašnou práci," popsal svou roli Vasil Fridrich. Po boku mu bude stát Petra Hřebíčková: "Milena je starostova žena, což už v podstatě stačí k představení postavy. Je hodně sečtělá, tedy alespoň si to o sobě myslí, protože čte hodně časopisů. Myslím, že je to taková hlava vesnice. O svého manžela starostu se dobře stará a občas mu poradí, co má dělat."

Prostor dostane také mladý a talentovaný herec Filip Březina. "Blažej je takový hodný kluk, který má moc rád vesmír, doufá, že někdy potká mimozemšťana, a ono se mu to možná splní," řekla současná hvězda seriálu Smysl pro tumor.

Plejáda vesnických figur

Co by to bylo za filmovou vesnici bez místního strážce pořádku. "Moje role je policistka Marková, Jaruna, která nejde pro ránu daleko a celý to tady prostě šéfuje, aby tu nebyl bordel... Protože se taky jenom krade, chlastá a prcá," prozradila Erika Stárková.

V podobné komedii nemohl chybět Leoš Noha. "Moje postava se jmenuje Vávra. Původně, když mi to nabídli, tak jsem myslel, že to bude Maryša a že to bude jedna z hlavních figur. Ale pak jsem se dozvěděl, že to je nějaký traktorista," řekl s nadsázkou Noha a dodal: "No, ale to nic nemění na tom, že jsem to dělal stejně kvalitně jako každou jinou roli."

Typickou vesnickou skvadru doplnil Pavel Kikinčuk, který si zahrál Peška. "Je to takový typický vesnický buran. Je to postava automechanika, který má své různé intelektuální teorie, jež jsou naprosto scestné. Takže třeba věří tomu, že se na nás spouštějí různé ty jedy a že kolem nás krouží letadla, která na nás vrhají mikroby. To si můžeme pamatovat z nedávné doby, kdy byl covid, a on je tenhle typ člověka," popsal Kikinčuk.

Komedii Franta Mimozemšťan hrají v kinech od 1. února 2024.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy