Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Poslední telefonát zmizelé Češky v Londýně: Bála se a prosila, ať nezavěšuji, říká kamarádka

Pohřešovanou Češku Petru S. našli mrtvou.
Zdroj: policie ČR
Poslední telefonát

Dvaatřicetiletá Petra S. byla nalezena mrtvá v londýnském parku Brunswick. Scotland Yard sice uvedl, že okolnosti její smrti nejsou podezřelé, ale v případu se objevují stále nové a nové podivnosti. Web Daily Mail vyzpovídal kamarádku, která si s Petrou v osudný den volala.

Tělo Češky Petry S. pocházející z Uherského Hradiště, která byla pohřešovaná dva týdny, našla podle britského tisku v parku Brunswick Park ve čtvrti Camberwell skupina dětí v neděli 12. listopadu před polednem. Další den Scotland Yard v oficiálním příspěvku uvedl, že: „Její smrt je považována za nevysvětlenou, ale počáteční vyšetřování nasvědčuje tomu, že okolnosti nejsou podezřelé.“ Také otec Češky prozradil, že na sobě jeho dcera neměla žádné fyzické stopy napadení.

Petra pracovala v jedné z tamních nemocnic. Naposledy byla spatřena dva týdny zpět, dne 28. listopadu, kdy okolo 19:45 odešla z práce a zamířila domů. Před nastoupením do autobusu si vybrala peníze z bankomatu a o půl hodiny později byla naposledy spatřena v autobuse.

Petra se bála

Před zmizením měla Petra také volat jedné své kolegyni. „Telefonovala jsem s ní. Řekla mi, ať nekončím (hovor), a předstírala, že se sejdeme na stanici, protože ji sleduje nějaký podivný muž,“ uvedla sestřička, s níž už policisté navázali kontakt, jak informuje britský web Daily Mail.

Tělo bylo nalezeno v době, kdy policie vyšetřovala zprávu o "podivínovi", který obtěžoval personál nemocnice, v níž Češka pracovala. Jedna zdravotní sestra podle informací ze sociálních sítí tvrdila, že byla sledována, když dětskou nemocnici ve čtvrti Lambeth opouštěla.

Metropolitní policie uvedla, že muž zatčený minulý týden ve spojitosti se zmizením ženy byl propuštěn na kauci, zatímco pokračuje vyšetřování případu. Otec Češky pro CNN Prima News zároveň uvedl, že měla Petra se zadrženým mužem udržovat vztah. 

O měsíc dříve tu byla další vražda

Britský web Daily Mail vyzpovídal lidi žijící v místě, kde bylo tělo Češky nalezeno. Jeden z nich Fred, uvedl, že asi o měsíc dříve bylo naproti jeho domu také nalezeno tělo a mělo se jednat o vraždu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy