Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Poslední bohatýr: Ruská pohádka vzbudila u diváků ohlas

Poslední bohatýr : Ruská pohádka vzbudila u diváků ohlas
Zdroj: Walt Disney and Sony Pictures
+ Další 2 fotografie
televize

Ve čtvrtek večer se mohli televizní diváci podívat na moderní ruskou pohádku Poslední bohatýr. Snímek z roku 2017 natočený v hollywoodském stylu propojuje příběh ze současnosti s kouzelnou zemí Bělohoří. Jak se výpravný ruský film z dílny studia Disney líbil českým divákům?

Poslední bohatýr je výpravná a moderně pojatá ruská pohádka z roku 2017. Zřejmě i díky produkci studia Disney v sobě nezapře prvky amerických hollywoodských filmů. Vypráví příběh Ivana Najdenova, který se živí "kouzlením", kdy však spíše tahá z důvěřivých lidí peníze. Při útěku před rozzlobenými bijci, které si najal manžel jedné z jeho klientek se náhodou přenese ze současné Moskvy do fantastické země Bělohoří. V tomto paralelním světě žijí hrdinové ruských pohádek, kouzla jsou přirozenou součástí jejich života a problémy se řeší souboji s bohatýrskými meči.

Ruské fantasy v západním stylu

Snímek Poslední bohatýr nejde cestou klasických východoevropských pohádek, ale spíše přejímá západní styl protkaný popkulturními narážkami i vtipy. Jak si vedl u českého publika? Určitě ne špatně. Na serveru csfd.cz má hodnocení 72 %, což je nadprůměrný výsledek. I samotní diváci nešetří chválou: "Skvělé Ruské Fantasy! Není to sice řežba ve stylu zaklínače je to spíše pohádkovějšího rázu, ale přesto výborné a třeba ocenit fakt, že Fantasy žánr pomalu vymírá," píše uživatel EvilPhoEniX.

"Strašně super pohádko-film. Jsou tam trošku motivy z Mrazíka, což mě osobně vůbec nevadilo, protože Mrazíka miluju. Je to vážně hodně povedené. Akorát nevím, proč Varvara všechny neproměnila v kámen a hotovo, ale i tak super a zábavné," souhlasí divačka Dzeyna.

Ne všichni se však u sledování Posledního bohatýra bavili. "Bývalo by bylo lepší vzít to vážně a natočit opravdový příběh o bohatýrech a ne blbinu s americkejma písničkama a hrdinou-slizounem, který neví která bije. Je to američtější než americká pohádka. Tohle opravdu ne. A mohlo to být dobré," stěžuje si dr.fish.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy