Porotci MasterChefa Kašpárkovi se daří byznys i hubnutí: Cizinci nám v restauraci nechybí
Radka Kašpárka vídají diváci každou středu na televizních obrazovkách coby přísného porotce v soutěži MasterChef. V současné době se ale věnuje především své restauraci v centru Prahy, která byla skoro dva měsíce kvůli vládním opatřením zavřená. Jak se po odlivu cizinců z Prahy vyhlášené restauraci daří?
Radku, mluvili jsme spolu v únoru těsně před vypuknutím epidemie koronaviru, kdy vaše restaurace perfektně prosperovala. Jak jste na tom teď?
Je to super, máme denně plno. Máme rezervace jak na obědy, tak na večeře.
Nechybí vám v centru Prahy klientela cizinců, která váš podnik hojně navštěvovala?
Cizinci nám nechybí, jsme rádi za Čechy, kteří nám velmi kvitují polední menu, které jsme nově zavedli. Přes obědy máme tříchodové menu za 590 a dva chody máme za 490 korun. Je to strašně poptávané... Z 99 procent jde přes obědy právě tohle menu. Večer máme degustační menu a jinak si hosté mohou vybrat normálně z lístku.
Museli jste kvůli české klientele měnit jídla?
Udělali jsme nová jídla, ale zásadně nevybočujeme z toho konceptu, který jsme měli nastavený před koronou. Takže Field zůstal stejný, akorát jsme udělali změny, na které lidi zatím slyší.
V únoru jste měl v plánu shodit ještě dvacet kilogramů, jak se vám teď daří?
Mám devět kilo dole a myslím si, že mi to půjde. Díky tomu, že je teď člověk v zápřahu, tak to jde celkem samo.