Trendy
Extrémní proměny Výměna manželek Farma Česko KVIFF 2025

Porotce MasterChefa vařil Schwarzeneggerovi. Raditch prozradil vtipnou historku s legendou akčňáků

+ Dalších 6 fotografií

Na Progresus party si všichni hosté pochvalovali zejména jedinečné jídlo. Málokdo však ví, že za skvostnými kulinářskými výtvory stál šéfkuchař Marek Raditsch, porotce první řady MasterChefa. Ten se v rozhovoru pro eXtra.cz rozpovídal o slavných celebritách, pro které vařil, a zároveň zmínil svůj sen, kterého by chtěl v oboru gastronomie dosáhnout. 

Marek Raditsch šéfoval kuchyni v hotelu Imperial, kde se konala nóbl akce Progesus. Šéfkuchaře můžete znát převážně z první řady MasterChefa, kde byl za toho „drsného“. Ve skutečnosti jde ale o velkého sympaťáka, který v rozhovoru pro eXtra.cz prozradil, jak vnímá dnešní dobu a lidi, pro které vaří.


Marek vařil například pro samotného Arnolda Schwarzeneggera. „Třeba úžasný je vidět, jak se ten čas vyvíjí. Když si vzpomenu na Arnolda Schwarzeneggera, když přijel poprvé před dvaceti lety, tak říkám ,Co si dáš?‘. A on ,Já bych si dal klobásu Wurst‘, a já jsem si říkal, ty jo. Tak jsme běželi do obchodu mu to sehnat. Pak přijel podruhé a už říká ,Nechám to na tobě. Teďka přijel znova a připravovali jsme pro něj pětichodové menu,“ promluvil Raditsch. „Je hezký vidět i ten vývoj, jak ten člověk se mění v tom postupu té kariéry, protože k dobrému jídlu se člověk musí projíst,“ řekl.

Marek Raditsch o michelinské hvězdě

Šéfkuchař zatím michelinskou hvězdu nemá, prý to ale nikdy nebylo jeho snem. „Můj sen v gastronomii je prostě vařit co nejdéle, protože mě to baví, a hlavně aby to bavilo ty lidi, co se vrací, aby se vraceli, aby byli spokojení, protože oni pro mě jsou takový ten hnací motor dělat věci lepší, jinak, měnit, dávat tomu novou energii, nový směr,“ rozmluvil se Marek.


Já jsem pracoval v několika michelinských restauracích a musím říct, že teďka jsem si byl v New Yorku. A ono je to takové hezké pozlátko, ale z finančního hlediska to moc nedává smysl. To je tak finančně náročné, že já jsem rád, když můžu vařit dobré jídlo, ať už jsou to lepší suroviny, nebo obyčejnější, ale prostě dělá to těm lidem radost a nemusím být spoutaný nějakými pravidly, která ta michelinská ocenění, vlastně ty kuchaře trošku svazují,“ dodal na závěr spokojeně.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy