Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Popel Hany Hegerové vzal Dunaj: Až umřu, vyšumím, říkala královna šansonu

Hana Hegerová je stále vitální, ale má zdravotní komplikace.
Zdroj: Profimedia
V nebi

Popel královny šansonu vzala voda. Haně Hegerové (†89) se tak splnilo poslední přání, které před smrtí vyslovila. Nestála o žádné poutní místo, ze světa chtěla prostě vyšumět. Zpěvačka nás navěky opustila 23. března.

Haně Hegerové se splnilo poslední přání

Od smrti největší české šansonové legendy uběhly ani ne čtyři měsíce. Královna emocí, uhrančivá Hana Hegerová, si přála, aby byl její popel rozptýlen do hlubin. Spočinout si přála v Dunaji. A tak se i stalo.

"Přátelé, dnes se splnilo poslední přání naší Babulky, Carmen Hegerová na vlastní přání byla odevzdána Dunaji na odlehlém místě za Komárnem Vše tak, jak si přála. Dojemné, smutné a pak plno krásných vzpomínek," sdělila fanouškům prostřednictvím sociálních sítí spisovatelka Alžběta Vlčoková, která se ceremoniálu účastnila.


Nestála o pohřeb ani pietní místo

"Až umřu, tak bych chtěla, aby můj popel vysypali do Dunaje. A ta prázdná urna bude na hrobě, kde je moje maminka a můj syn," prozradila Edith Piaf z Prahy v rozhovoru pro Denik.cz. To, zda urnu někdo ukradne, jí bylo jedno.

"Já nechci, aby tam lidé chodili a říkali: Tady je hrob Hegerové. Já prostě vyšumím,” popsala před lety. O žádný pohřeb sice nestála, nakonec měla ale rovnou dva. Poslední rozloučení jí uspořádal vnuk Matouš na Olšanských hřbitovech.

Zpěvačka Hana Hegerová nás opustila 23. března tohoto roku. Královna šansonu zemřela po delších zdravotních problémech v Nemocnici Na Homolce, kde ležela s komplikacemi po prodělané zlomenině krčku.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy