Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pohřeb undergroundové legendy Pavla Zajíčka: S básníkem se loučili Kaiser, Stivínová či Kohák

Pohřeb Pavla Zajíčka.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 74 fotografií
Pohřeb

Na začátku března zemřel legendární básník, textař a výtvarník Pavel Zajíček (†72), který byl významnou osobností českého undergroundu. Ve čtvrtek 21. března v odpoledních hodinách proběhl v pražském Radotíně pohřeb, kde nechyběla ani redakce eXtra.cz.

Na začátku března zemřel ve věku dvaasedmdesáti let představitel českého undergroundu Pavel Zajíček. O jeho skonu informoval na Facebooku majitel vydavatelství Gerilla Records Vladimír Lábus Drápal.

Dnes, 5. března 2024 v dopoledních hodinách, zemřel významný český básník, hudebník, spisovatel, výtvarník, zakladatel souboru DG 307 a signatář Charty 77 Pavel Zajíček (narozen 15. dubna 1951 v Praze). V Thomayerově nemocnici podlehl dlouhodobé nemoci, k níž se v posledních dnech přidružil zápal plic,“ uvedl na sociální síti.

Pohřeb se Zajíčkem

Poslední rozloučení s Pavlem Zajíčkem proběhlo ve čtvrtek 21. března od 13 hodin v pražském Radotíně. Pietní akt se uskutečnil při mši v kostele sv. Petra a Pavla. Na místě byla redakce eXtra.cz, která vše zdokumentovala.

S undergroundovou legendou se přišla rozloučit kupa lidí. Zdrcení smuteční hosté donesli také květiny a věnce jako vzpomínku na Zajíčka, který byl znám účinkováním v hudebním uskupení DG 307. Mezi známými osobnostmi, které dorazily, byla třeba baskytaristka a skladatelka Eva Turnová, herec Oldřich Kaiser s partnerkou Dášou Vokatou, herečka Zuzana Stivínová či komik Jakub Kohák.

Na fotografie z posledního rozloučení se podívejte v galerii.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy