Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pohřeb Michala Ambrože (†68): Petr Janda v černých brýlích a smuteční řeč Davida Kollera

+ Dalších 14 fotografií

Rockový zpěvák, kytarista a textař Michal Ambrož zemřel po delší nemoci ve věku 68 let. Ve středu 9. listopadu se v pražských Strašnicích uskutečnilo poslední rozloučení s tímto legendárním hudebníkem. Redakce eXtra.cz byla na místě, kde vyzpovídala například rockera Petra Jandu, který přišel uctít památku kolegy z branže.

Hudebník zemřel 31. října a poslední rozloučení s ním proběhlo ve středu 9. listopadu v Krematoriu Strašnice. Redakce eXtra.cz byla na místě.

Naposledy rozloučit se s Ambrožem přišla rodina i kapela Jasná Páka. Nechyběli ani rocker Petr Janda, který dorazil v černých brýlích a na hřbitově zároveň zapálil svíčku za zesnulého kamaráda, hudební kritik Jan Rejžek či David Koller. Právě Koller na pohřbu pronesl proslov.

"Já ho po pravdě moc neznal, ale je z naší branže, a tak mi přijde slušné se s ním přijít rozloučit," řekl Janda pro Extra.cz, který v poslední době navštívil víc pohřbů, než by bylo komukoli příjemné. Sám se prý diví, že ještě chodí, protože branže rockera je podle něj nebezpečná. Zejména kvůli tomu, že je v ní plno drog a alkoholu.

Symbol české nové vlny

Michal Ambrož se zapsal do povědomí českého hudebního světa jako kytarista, skladatel, textař a rockový zpěvák. Byl frontmanem kapel Jasná Páka, Hudba Praha nebo Divoký srdce.

Poslední nahrávkou Ambrože se letos v dubnu stalo EP skupiny Jasná páka s názvem Starej bejt každej neumí. Kapela, která je společně s Pražským výběrem považována za symbol české nové vlny, vydala EP se čtyřmi písněmi. Vzhledem k problémům s revmatismem se Ambrož musel vzdát hraní na kytaru. „Já už hraju jenom 'zbytkově' s Jasnou pákou, ale spíše je to show, kytary se držím a snažím se jim to nekazit. Ale hlas mi naštěstí zůstal,“ uvedl nedávno v rozhovoru s ČTK.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy