Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pohřeb Libuše Šafránkové: Někteří lidé by z tohoto světa neměli odcházet, smutní Trávníček i Potměšil

Pohřbu Libušky se zúčastnili třeba herci Jan Potměšil a Pavel Trávníček.
Zdroj: Se souhlasem filmové studio Barrandov, se souhlasem Martin Procházka, koláž eXtra.cz
+ Dalších 5 fotografií
Vzpomínky slavných

S herečkou Libuší Šafránkovou (68) se přišlo rozloučit plno osobností českého showbyznysu. Nechyběl její filmový partner Pavel Trávníček (70), moderátor Aleš Cibulka (44), herečka Tatiana Dyková (42) nebo herec Jan Potměšil (55). Pohřeb se koná dnes 25. června v kostele svaté Anežky České na pražském Spořilově.

Ke kostelu svaté Anežky České se sjíždějí davy lidí. Nejen široká veřejnost, ale také osobnosti českého showbyznysu se chtějí naposledy rozloučit s národem milovanou herečkou Libuškou Šafránkovou. Ta skonala 9. června, dva dny po svých osmašedesátých narozeninách.

Jako jeden z prvních dorazil herec Pavel Trávníček, který si zahrál jejího partnera prince v oblíbeném snímku Tři oříšky pro Popelku. „Myslím, že někteří lidé by z tohoto světa neměli odcházet, protože jich je škoda. Člověku pak nezbude nic jiného, než se s tím smířit, časem pochopit, časem odpustit a říct si, že život jde dál,” pronesl zdrceně pro web eXtra.cz Trávníček.

Libuška byla jako anděl

Ani herečka Tatiana Dyková nezapomněla přijít a v rukou třímala princeznovskou korunku. „Byla sluníčko a zároveň věděla, co chce. A dělala to tak půvabným stylem, že jí vždy všichni vyšli vstříc, zavzpomínala pro deník Blesk.

Naposledy se přijel rozloučit také herec Jan Potměšil. Z dnešního dne se cítím zasažen. Libuška rozdávala radost, lásku, dobrotu a úžasnou náladu. Byla skoro anděl,” zavzpomínal pro eXtra.cz Potměšil. „Vždy se mi vybaví vzpomínka, jak jsme v roce 1989 zkoušeli díky panu Janu Kačerovi v Činoherním klubu divadelní hru. Já hrál drobnou roli anděla. Ale právě jsem byl u postavy, kterou hrála Libuška Šafránková. Byla to velmi jemná spolupráce, naladili jsme se duchem a setkávali se očima,” dodal.

Celý život patřila k legendám

Během dopoledne ke kostelu na pražský Spořilov přijel i moderátor Aleš Cibulka nebo herec Igor Bareš. Profesně jsme se bohužel nepotkali, což je věc, která mě strašně mrzí. Domnívám se, že celý život patřila k legendám a v profesním životě nezakolísala. Bylo mi na ní sympatické, že se sama stáhla do ústraní, protože je veliké umění odejít v pravý čas, uvedl pro eXtra.cz Bareš.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy