Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pohledný Petr Konáš z nové kriminálky Šéfka: Konečně se zbavil lékařských zmetků

Petr Konáš je oblíbenec seriálových divaček.
Zdroj: profimedia.cz
+ Další 4 fotografie
fešný kriminalista

Herec Petr Konáš (38) už si pomalu mohl myslet, že se už nikdy nezbaví pláště a navždy mu v televizi budou patřit role zákeřných doktorů. Po několika lékařských show dostal ale naštěstí nabídku naučit se se zbraní a hrát si na kriminalistu. Co o hvězdě nové série Šéfka ještě nevíte?

Petr Konáš: Jsem nejsympatičtější

Příběh desetidílného seriálu se točí, jak jinak, kolem vražd.

Oblíbenec divaček Petr Konáš hraje postavu Jana Trunpety, mladého kriminalisty, šéfkou je zde Karla Langerová v podání Kateřiny Winterové, kolegou Richard Čech (Jan Holík).

„Jsem samozřejmě nejsympatičtější a nejchytřejší z celého týmu. Doufám, že mě kolegové neposlouchají,“ vtipkoval v rozhovoru pro Novu herec.

Konečně nehraje zmetka

„Ne, bude to skvělé. Myslím si, že v hlavním triu jsme každý úplně jiný. Bude to pestrý. Ale Trunpeta je nej. Dá se říct, že to je pozitivní postava. Nic nenasvědčuje tomu, že bych se dal na temnou stranu Síly,“ nepřestával srandovat Petr. Připomíná tak své předchozí role, které většinou nebyly zrovna charakterní.

„S Honzou se známe už pár let, hráli jsme spolu v divadle v Plzni. Setkání s Káčou je pro mě nostalgická srdcovka, protože jsem vyrůstal na její hudbě,“ popisuje kolegy Konáš.

Herec geodet

Ten se narodil Žirovnicích na Vysočině, k herectví to vzal oklikou přes zeměměřickou průmyslovku. Až pak si udělal vyšší odbornou školu hereckou.

Divačky ho milovaly především jako svůdného hazardního hráče, doktora Radka Šamberu v Ordinaci v růžové zahradě 2. Lékaře si ale zahrál i v seriálu Modrý kód (Filip Kodym), kam se jeho postava vracela třikrát, nebo v Cestách domů (Šimon Kosík). A všichni tři byli grázlové.

„Po letech, co jsem pařil jen doktory a nic jiného, je to skvělá změna. Najednou má člověk civilní oblečení, pistoli za pasem, je to dobrý adrenalin. Občas se poštěstí udělat i nějakou akčnější scénu. Baví mě to moc,“ pochvaloval si herec Petr Konáš svou poslední práci.

Trénink se zbraní

„Na začátku jsme měli lehčí trénink, učili nás zacházet s pistolí a jak zpacifikovat pachatele, abychom nevypadali, že o tom nic nevíme,“ vysvětluje herec, který působil v divadlech v Chebu a Plzni, nyní je v Městských divadlech pražských.

Tajemné soukromí

O soukromí až moc často nemluví, už řadu let ale žije s kolegyní Dianou Toníkovou (41), s níž má téměř čtyřletou dceru Ronju. A když se ho v chatu na Ahaonline.cz zeptali, jak často potřebuje sex, odpověděl tenhle charismatický muž bezelstně, že týdně. Přiznal také, že rád kutí, lyžuje nebo si zajde na pivko.

Zkrátka působí jako pohodář, s kterým by se chtěly kamarádit nejen televizní divačky…

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy