Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Pilot formule Netušil vyzval do ringu neporaženého Vémolu: Tuhle kroniku rád přepíšu, řekl

+ Další 4 fotografie

Český pilot a podnikatel Vladimír Netušil (40) žije svůj formulový sen, který se rozhodl se svou stájí Effective Racing po konci sezóny oslavit v pražském klubu Moon. Pro redakci eXtra.cz vyhodnotil uplynulou sezónu v Euroformula Open kategorie Formule 3, kde v minulosti soutěžil i aktuální šampion Formule 1 Max Verstappen. Dále se svěřil, jak finančně náročné je vychovat jezdce formule od dětství, a také promluvil o svém kamarádovi MMA zápasníkovi Karlosi Vémolovi (37), kterého vyzval na boxerský zápas.

Vladimír Netušil je jediným českým pilotem formule, který se svým týmem Effective Racing závodil v uplynulé sezóně v soutěži Euroformula Open.

Ta se v jeho očích vydařila, a také proto se rozhodl uspořádat velkolepý večírek v pražském klubu Moon, kde bylo co slavit.

Vladimír Netušil slaví úspěšnou uplynulou sezónu

"Po sezóně 2022 máme co slavit. Byla velmi náročná, což jsme věděli. V roce 2021 jsem vyhrál s Formulí 3 střední Evropu, což se podařilo Čechovi po dvaceti letech. Postoupili jsme tak o ligu výš do celoevropské Formule 3. Sezóna byla hektická, celou zimu jsme sháněli budget, abychom mohli jet, což se podařilo, a považuji to za největší úspěch. Celkově jsme se umístili na jedenáctém místě, což je na první sezónu přirozené. Například když jel Mick Schumacher v evropské Formuli 3, v první sezóně skončil dvanáctý, druhou vyhrál. My jsme se toho spoustu naučili a do další sezóny vstupujeme s odhodláním," svěřil se Vladimír Netušil pro eXtra.cz.

S Karlosem jsem prožil letecký den

Na velkolepém večírku nechyběli nejen sponzoři, ale také Netušilovi blízcí přátelé jako například MMA zápasník Karlos Vémola, se kterým má vtipné zážitky, ale i plány do budoucna.

"S Karlosem jsem se poznal na podobné akci. Mám za sebou řadu spontánních nápadů a jedním z nich bylo, že jsem Karlosovi řekl, ať se mnou jde do formule, a já s ním půjdu do klece. Nejdřív se mi vysmál, protože jsme se tak dlouho neznali, ale pak pochopil, že to myslím opravdu vážně. Teď je to remíza, ve formuli jsem přirozeně vyhrál, ale v kleci jsem měl tzv. letecký den," vysvětlil Vladimír s úsměvem a slovy, že do klece navíc nastoupil se značnou výhodou.

Jízda ve formuli byla pro Vémolu oříšek

"Karlos mi řekl, že mě celé první kolo nebude mlátit, že mám pět minut na to, abych ho zmlátil a ukončil. Tam jsem pochopil, jak je pětiminutové kolo ve výbušnosti dlouhé. Já trénuji daleko víc vytrvalost, což se pak ukázalo, když sedl Karlos do formule. Asi po deseti minutách zastavil a přišel za mnou udýchaný, že ho bolí krk a ruce. Já se mu vysmál, že to přece nemyslí vážně, ale bylo to tak. A já jsem se stejně cítil v té kleci," řekl se slovy, že Karlose vyzval na další zápas, který se zřejmě uskuteční příští rok.

"Já nemám nerozhodné zápasy rád, takže ho vyzývám, abychom šli spolu v boxu, což nerad slyší. Bude to příští rok, zřejmě na podzim, řekl jsem mu, ať si vybere. Podle svých slov je jediný neporažený boxer v Česku, protože boxoval jenom s Marpem, a víme, jak to dopadlo. Tak jsem mu řekl, že tu kroniku klidně přepíšu," uzavřel Vladimír Netušil, který svou cestu mapuje i na Instagramu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy