Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Pieta za Popelku: Lidé přišli na Spořilov zavzpomínat na Libuši Šafránkovou

Libuše Šafránková měla pietu na Spořilově. Zapálit svíčku přišly desítky lidí
Zdroj: Martin Procházka/eXtra.cz
+ Dalších 8 fotografií
Pieta

Desítky lidí přišly na Roztylské náměstí v Praze zapálit svíčku a zavzpomínat na zesnulou Libuši Šafránkovou (†68). Ta má sice pohřeb až 25. června, Římskokatolická farnost Spořilov s přispěním ZUŠ Vadima Petrova ale pro slavnou herečku uspořádala sousedskou pietu. Fanoušci Popelky tak mohli od 17 hodin vzdát hold legendě české kinematografie, která náhle zemřela minulý týden ve středu.

"Přijďte vzdát hold a zapálit svíčku za Libuši Šafránkovou, vynikající herečku a krásnou Popelku, která navždy zůstane v srdcích mnoha generací," stálo ve veřejné pozvánce na takzvanou sousedskou pietu za Libuši Šafránkovou, která se uskutečnila za kostelem sv. Anežky České v Praze.

Na Spořilově, kde vzpomínková akce proběhla, totiž oblíbená herečka dlouhé roky bydlela se životní láskou Josefem Abrhámem (81). Herecký pár byl populární nejen mezi českými diváky, ale i sousedy v městské části. Proto tak ještě před pohřbem uspořádali za milovanou Popelku pietu.

Kromě zapálení svíčky si lidé mohli vyslechnout i řeč regaláta Petra Beneše, který na Šafránkovou zavzpomínal a vyzdvihl její přínos. Následně na počest zesnulé herečky vystoupili umělci ze ZUŠ Vadima Petrova.

Pohřeb bude na Spořilově

Veřejné rozloučení s herečkou Libuší Šafránkovou, která zemřela minulý týden ve věku 68 let, bude 25. června dopoledne v kostele sv. Anežky v Praze na Spořilově. Pohřeb se uskuteční ve stejný den odpoledne v kruhu rodiny a blízkých přátel. Na prostranství u kostela bude mít veřejnost možnost pohřeb sledovat na velkoplošných obrazovkách.

Oblíbená herečka Libuše Šafránková, známá hlavně jako filmová Popelka, zemřela 9. června. Ztvárnila mnoho filmových i divadelních rolí, zejména v pražském Činoherním klubu. S láskou, obdivem a úctou na ni vzpomínají herečtí kolegové i filmoví a divadelní režiséři.

Ornella vzdala snahy o usmíření s matkou. Už mě to obtěžuje, říká a přiznala, že dvě z jejích dětí babičku nikdy nepoznaly

Související články

Další články

Nejnovější kauzy