Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

PENNY až domů. Obyvatelé Plzně mohou vyzkoušet online nákupy

PENNY až domů. Obyvatelé Plzně mohou vyzkoušet online nákupy
Zdroj: PENNY
online nákupy

Nákupy online se od začátku pandemie covidu-19 staly v podstatě běžnou součástí našich životů. Ostatně všichni si pamatujeme týdny a měsíce, kdy bylo skutečně bezpečnější naklikat si nákup na počítači či mobilu, než chodit stát frontu do obchodů. A protože dovážka nákupu až domů je vážně pohodlná, nabídka se nyní rozšiřuje, PENNY totiž spustilo v Plzni pod názvem PENNYDOMŮ svůj pilotní projekt nákupu potravin přes internet s dovozem až k zákazníkovi.

Plzní však novinka PENNY snad neskončí, pokud bude mít pilotní projekt úspěch, mohli by mít možnost nakupovat zboží online i obyvatelé dalších míst Česka.

„Chceme být lidem blíž. Poslední rok a půl změnil nákupní chování lidí a my jim chceme nabídnout alternativu k nákupu v našich kamenných obchodech. Ty vždy byly, jsou a budou pro nás základem, ovšem reagujeme na potřeby a požadavky zákazníků, a proto jsme připravili projekt PENNYDOMU.CZ,“ říká Jens Krieger, generální ředitel PENNY (CEO).

PENNY až domů. Obyvatelé Plzně mohou vyzkoušet online nákupy


A jak přesně si můžou lidé v Plzni u PENNY nakoupit? Nákup si je možné objednat tři dny předem, objednávku lze dokonce i zrušit, musí se tak však stát čtyři hodiny před plánovaným doručením. Vybrané zboží nabízí PENNY doručit už od dvou hodin po objednání. Minimální výše nákupu je 500 korun, za dopravu zaplatí zákazník 69 korun.

Ovoce, pečivo i trvanlivé potraviny

Po objednání na internetové adrese www.pennydomu.cz bude nákup připraven na nejbližší prodejně, kde ho následně vyzvedne kurýr společnosti DoDo a doručí ho na požadovanou adresu. Zajímavostí je, že PENNY nebude mít pro přípravu nákupů speciální sklad, naopak v budoucnu plánuje využití své široké sítě takřka 400 prodejen.

„Rozvoz potravin je segment, v němž jsme dlouhodobě silní, a kde jsme si dokázali vybudovat skvělou reputaci. Naše služby neustále posouváme a obchodníkům nabízíme stále flexibilnější a komplexnější servis. Názorným příkladem je i právě logistika pro PENNY, kde náš kurýr zajistí nejen rozvoz, ale i kompletní přípravu objednávky,” popisuje Martin Marek, CEO DoDo pro Českou republiku a Slovensko.

PENNY až domů. Obyvatelé Plzně mohou vyzkoušet online nákupy


Nakoupit je možné od čerstvého ovoce zeleniny přes pečivo, mléčné, chlazené, mražené i trvanlivé produkty, nápoje, maso, ryby, uzeniny i lahůdky, cukrovinky, produkty pro děti, až po drogerii, kosmetiku i potraviny pro zvířata. Zajímavá je sekce AKCE, která nabízí bezmála 500 produktů, které jsou nabízeny se slevou.

„V současné době si mohou u nás objednat nákup lidé na Plzeňsku. Nabízíme jim téměř kompletní sortiment, a i na internetu pak mohou využít našich slevových akcí, nakoupit produkty, včetně našich privátních značek, a my jim zaručíme dovoz nákupu až domů v objednaný čas,” poznamenává Radek Hovorka, jednatel PENNY (CFO) s tím, že možností nabídnout produkty zákazníkům on-line se v PENNY začali zabývat v loňském roce.

„V červnu začali systém testovat naši zaměstnanci a od září i vybraní zákazníci. Nyní jsme jej spustili pro širokou veřejnost v Plzni,“ popsal vývoj projektu Radek Hovorka.



Další články

Nejnovější kauzy