Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Peče celá země se blíží: Jak to vypadá na natáčení a kdo nahradí oblíbenou Mirku

Josef Maršálek je hlavním porotcem pořadu Peče celá země.
Zdroj: se souhlasem Česká televize/Mikuláš Křepelka
+ Dalších 5 fotografií
televize

Česká televize připravuje novou řadu show Peče celá země. Další série mimořádně úspěšného pořadu se právě natáčí a my víme kde. Výměna porotkyně a zajímavé postřehy hvězdy pořadu Josefa Maršálka potěší fanoušky této show.

Soutěž se natáčí v okolí zámku Bon Repos. Soutěžící dostávají v jednotlivých dílech nejrůznější úkoly z různých oblastí pečení, jako je například výroba pravých podkrkonošských buchet, pečení kvasového chleba, slaných koláčů, regionálních dobrot či složitých dortů.

Jako moderátoři se opět představí duo Václav Kopta a Tereza Bebarová. Velkou změnou celého projektu je výměna porotkyně, oblíbené cukrářky Mirky Van Gils (59), která se nově stává odbornou poradkyní, takže o ni fanoušci nepřijdou. Nová poradkyně k tomu říká: „Je čas posunout se dál. Bylo mi ctí být u startu české verze show Peče celá země“.

Největší hvězda však zůstává: je to světově úspěšný cukrář Josef Maršálek, který opět potěší diváky svým uměním, a také laskavým úsměvem. K výměně poroty se vyjadřuje následovně: „Děkuji za možnost být u toho s Mirkou, se kterou jsme nastavili laťku hodně vysoko. Díky ní bylo těch prvních deset epizod barevných a připravených ukázat, že pečení není třeba se bát“.

Kdo bude druhým porotcem či porotkyní po boku Josefa Maršálka? Ještě to nikdo neví, producenti zatím mlží.

Maršálek dále uvedl, že casting do soutěže byl obrovský, na začátku prý vybírali do semifinálové třicítky ze 130 předvybraných talentů. Všichni prý pečou skvěle a bude to veliká bitva.

Slavný kuchař, který dlouhá léta úspěšně působil ve Velké Británii, také prozradil, že anglická verze, která vznikla v televizi BBC, se nijak neliší od naší české verze.

Na otázku, zda se u nás peče dobře a kvalitně, Maršálek reaguje: „Ano, jsem přesvědčený o tom, že u nás pečeme dobře. Už jen skutečnost, že výrobky většiny soutěžících byly z másla, je signál, že se doma peče správně a že není nutné používat margaríny nebo polotovary. Přál bych si, aby byl vyvíjen na profesionální cukráře tlak takový, že jejich výrobky budou lepší a neošizené. Myslím, že budou muset pořádně přidat, aby nezkrachovali.


Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy