Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.Rozumím
Trendy tagy Počasí Extra Host (pořad) MasterChef Česko 2020 SuperStar 2020

Nejnovější kauzy

Peče celá země kromě Terezy Bebarové: Znát fajn cukráře je jako mít dobrého gynekologa

Zdroj: ČT/Mikuláš Křepelka
+ Dalších 9 fotografií
ROZHOVOR
Tereza Bebarová (44) alias Světlana Nyklová z nekonečného seriálu Ulice vypadá i po druhém porodu fantasticky. Důvodem je, že tahle průvodkyně pořadem Peče celá země plného sladkostí doma vůbec nemívá nic na mlsání a s partnerem si dávají pozor na figuru. Jak natáčení prožívala a jaká je cukrářka? To prozradila v exkluzivním rozhovoru pro eXtra.cz.

Nebýt kojení, možná by jen nechápavě kroutila hlavou, co jí po natáčení nové reality show Peče celá země ukazuje váha. Roční dcerka Sofie ale Terezu Bebarovou (44) de facto zachránila, a tak během pořadu překvapivě zhubla.

Čtěte také: Kdo se ládoval zbylými sladkostmi po natáčení?

V pořadu byla velká spousta dobrot. Přišly si vaše chuťové buňky na své?

„Také jsem ochutnávala, jinak se to nedalo. S tím jsem ale počítala. Měla jsem výhodu v tom, že na natáčení se mnou byla i tehdy čtyřměsíční dcerka. Bydlely jsme přímo na zámku Bon Repos, protože by jinak bylo náročné jezdit každý den domů. Ale díky tomu, že jsem kojila, jsem nepřibrala. Spíš jsem zhubla, protože jsem měla velký energetický výdej. Měla jsem to štěstí, že tak jsem mohla pět týdnů beztrestně mlsat a nijak se to na mé postavě neprojevilo.“

Strava

Prozraďte mi: Jak jste na tom v soukromí s pečením?

„Pečení miluju a obzvlášť mám ráda sladké. Protože pocházím z jižní Moravy, kde se peče, co svět světem stojí, tak co jsem se narodila, byla jsem obklopená koláči. Záhy jsem pochopila, že když se jedí moc, je to potom vidět na figuře. A protože jsem se dala na dráhu herečky, tyhle dobroty doma nedělám. Umím je, ale nepeču. Co se týče stravy, vydali jsme se totiž s přítelem trochu jiným směrem. Cukr ani bílá mouka nejsou pro tělo úplně ideální a z náhražek to není ono.“

Takže nepečete.

Velmi výjimečně, třeba na Vánoce. Jsem vlastně nepraktikující pekařka, ale mám to všechno velmi ráda. Cukrařinu miluju, miluju cukrárny, mám ráda sladké z kynutého těsta. My ale doma vlastně nemáme ani žádné sladké. Máme hořkou čokoládu, sušené ovoce a med. Kdybych sladké kupovala, prostě to sníme. A ani péct se nedá v malém. Vždy je to z kilogramu mouky, sto gramů cukru a podobně. Takže když si chceme zamlsat, v Praze nebo někde v okolí si dáme jeden moučník. Nedaleko od nás například dělají výborné buchtičky se šodó nebo crème brûlée.“

Čtěte také: Tereza Bebarová měla vždy perfektní postavu

Ukrajinka Světlana

Řada diváků zná vaši hereckou práci, některé další ale asi možná ještě pořád překvapí, že „ta Ukrajinka z Ulice mluví hezky česky“…

„Je to pozitivní věc, že kdo mě doteď jinak neznal a neviděl například moje jiná moderování, takže si myslel, že jsem Ukrajinka, která hraje v českém seriálu, bude příjemně překvapen. Vlastně mi to rozšiřuje pole působnosti. Je pro mě čest zúčastnit se takhle prestižního pořadu, který je v Anglii absolutním fenoménem. Navíc bylo velmi příjemné i setkání s partnerem moderátorem Václavem Koptou. Odnesla jsem si z toho samé pozitivní zážitky. Pakliže mi to navíc u některých lidí změní renomé a poznají díky tomu, že jsem vážně Češka, tak to nemohu vnímat jinak než jako příjemný bonus.“

Mateřství

Zastavují vás už kvůli pořadu Peče celá země lidé na ulici?

„Momentálně se na ulicích moc neobjevuji. Jsem schovaná, mám doma totiž miminko. Věnuji se své juniorce i starší dceři. Protože si chci ve svých letech užít dětí, do Prahy vyrážím jen výjimečně. Jen v restauraci den po vysílání jsem si všimla, že někteří lidé zdvihali hlavy.“

S pečením máte velké zkušenosti. Bylo pro vás přesto při natáčení něco překvapující?

„Překvapilo mě hlavně názvosloví věcí, které se do sladkostí dávají. Spousta z nich jsou z francouzštiny, takže je v Česku moc nepoužíváme. Hlavně porotci MirkaJosefem měli různá přirovnání k francouzským dezertům, jež jsem si pak hledala na internetu. Třeba čokoládové náplni se říká ganache. Kdo tomu ale v Česku takhle říká? Nebo šlo o recepty, které jsem neznala, módní hity. To mě zajímalo, stejně tak specifická příprava některých dobrot. Líbily se mi i úkoly porotců, kteří soutěžícím zadávali specialitky, aby vyzkoušeli zručnost pekařů. Některé ty věci jsem znala jen z obrázků nebo filmů, nikdy jsem je ale neochutnala. Líbilo se mi, že jsem se při této práci mohla přiučit hodně věcem.“

Čtěte také: Seriálová Světlana porodila dceru s nádherným jménem

Přátelství

Už jste ochutnala dezerty od porotců?

„Mirka u nás byla na návštěvě, tak mi doma udělala vynikající koláč. Oba na natáčení také nosili ochutnávky. Zásobují mě recepty a radami. Je to velmi příjemné přátelství. Znát se s dobrým cukrářem, to je jako mít dobrého gynekologa nebo zubaře. To je zlato!“ (směje se)

Související články

Další články