Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Patrik Kincl o sporu s Vémolou: Karlos u soudu uznal, že lhal, pak mi přišla omluva, odhalil

+ Dalších 9 fotografií

Zápasník Patrik Kincl již několik měsíců, od chvíle, kdy z pomyslného trůnu sesadil svého asi vůbec největšího rivala Karlose Vémolu, kraluje postu šampiona střední váhy Oktagonu. V pětikolové bitvě s Vémolou tehdy Kincl zvítězil na body. Bývalí kamarádi, kteří si dnes nemohou přijít na jméno, se tak utkali již podruhé, přičemž výsledek 1:1 si nyní volá o zakončení trilogie a jasnou bitvu Kdo s Koho. A ačkoli po duelu Kincl vs. Vémola 3 hlasitě volají i fanoušci, zápas se nejspíše neuskuteční. "Bude na Oktagonu, jestli mi splní podmínky. Nemyslím si, že Karel ještě bude schopný shazovat do 84, a když jo, bude muset souhlasit s tím, co chci. Uzavřel jsem si to, vedli jsme spolu i soudní spor, kde sám Karel ve finále mimo kamery uznal, že lhal. Omluvil se mi. Já to beru jako 2:1, tenhle příběh mám uzavřenej," rozpovídal se Kincl v rozhovoru pro eXtra.cz. 

Mezi nikým jiným na české MMA scéně nejspíše nepanuje taková nevraživost jako mezi Karlosem "Terminátorem" Vémolou a Patrikem Kinclem. Jejich spor trvá už od roku 2018, kdy se tahle dvojice poprvé tváří v tvář střetla v kleci - tehdy si vítězství na své konto připsal právě Vémola, čímž se opět podepsala jeho "éra neporazitelnosti".

Karlosova hláška "Lvi žerou první" však ztratila na významu o pár let později, kdy se Vémola s Kinclem utkali podruhé. Na Oktagonu 43, který se uskutečnil 20.5. 2023, Karlos tvrdě narazil. Odveta s Kinclem totiž pro Vémolu skončila drtivou pořážkou, kterou nesl velmi těžce. Kincl si po pětikolové bitvě, která skončila dle rozhodčích jednoznačně v jeho prospěch, s hrdostí uzmul pás šampiona střední váhy Oktagonu. A vzhledem k tomu, že Kincl s Vémolou nyní mají jasný výsledek 1:1, fanoušci Oktagonu hlasitě volají po trilogii, kdy se rozsekne, kdo z těchto rivalů je tím skutečným králem Oktagonu. Jenže jak to tak vypadá, na souboj Kincl vs. Vémola 3 nejspíše nedojde. A má to hned několik důvodů, jak se současný šampion Kincl rozpovídal v rozhovoru pro eXtra.cz.


Kincl o trilogii s Karlosem Vémolou

Nejen, že Vémola se již brzy se svojí vrcholnou kariérou hodlá rozloučit, jak jsme psali, přičemž zbývajícího času a tím příležitostí pro zápas s Kinclem ubývá, ale důvodů, proč na trilogii nejspíše nedojde, je více. "Jsem rád, že to nakonec nedopadlo. Oktagon mi nesplnil podmínky, které jsem měl v hlavě, které jsem si představoval, a s hrdostí jsme se vrátili k zápasu s Vlasto Čepem," prozradil Kincl poté, co byl oznámen jeho zápas s Vlasto Čepem, ke kterému dojde 29.12. na Oktagonu 51. Na stejném turnaji se Vémola utká s Pirátem Krištofičem. Právě tam mělo dojít k trilogii Kincl vs. Vémola.

Ale jestli se najde ještě jiný termín pro završení trilogie, si Kincl nemyslí. "Bude na Oktagonu, jestli mi splní podmínky. Já si nemyslím, že Karel bude schopný shazovat do té 84 - sám se zmiňoval, že už to nechce dát. A když jo, tak bude muset souhlasit s tím, co chci. Já už si to uzavřel. Ve finále jsme spolu vedli i soudní spor, kde sám Karel ve finále mimo kamery uznal, že lhal a pak mi přišla omluva. Já to beru jako 2:1 a tenhle příběh mám uzavřený," dodal Kincl, jak si můžete přehrát v náhledovém videu.


Mezi podmínkami, které si Kincl stanovil, byla i zvýšená "výplata," o čemž jsme již psali. Oktagon však Kinclovým podmínkám nevyhověl. Na základě toho se Kincl nechal slyšet, že "holt nemá tak silnou pozici.

"Reakce Ondřeje Novotného mě trochu zasáhla. Myslím si, že se nezachovali úplně fér. Jsem přece jenom šampion Oktagonu, porazil jsem jejich největší hvězdu a myslím si, že nějaký větší respekt bych si asi zasloužil. Oktagonu nedělám ostudu, nemám za sebou kauzy - i když jasně, pár kostlivců z minulosti tam je, kdo je nemá, ale snažím se být fér. Tohle mi vadilo, proto jsem se ozval," objasnil Kincl svůj pohled na celou záležitost. Rozhovor nám poskytl při příležitosti navázání spolupráce s Vítem Kaiserem, majitelem Karsit Group a bývalým sponzorem Karlose Vémoly.

Kincl společně s Kaiserem se ve společném rozhovoru rozpovídali o samotném navázání spolupráce. "Přechází na světlou stranu," nechal se Kincl slyšet na základě toho, že Karsit v zastoupení Kaisera dříve spolupracoval s jeho rivalem Vémolou. "Patrika znám dlouho. To naše přátelství, který je, je super. Věřím v tu spolupráci, že bude prospěšná a vzájemná," dodal Kaiser, který vše objasnil i k rozvázání partnerství s Vémolou, jak si můžete přehrát ve videu výše.


Související články

Další články

Nejnovější kauzy