Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Otakar Brousek mladší zavzpomínal na slavného otce: Jsem mu čím dál podobnější, říká

+ Dalších 8 fotografií

Otakar Brousek mladší je součástí slavného hereckého rodu. Známý herec v rozhovoru pro eXtra.cz zavzpomínal na chvíle svého mládí, kdy věřil, že bude hrát divadlo jinak než jeho otec. 

Problémy s výplatou

Herec Otakar Brousek mladší je prý velmi plachým mužem, s herectvím se to prý ale vůbec nevylučuje, na jevišti totiž může být svobodný a dovolit si co chce. Je také členem velmi slavného hereckého rodu, a protože jich stejného jména bylo více, docházelo občas k různým peripetiím spojeným například s výplatami honorářů.

„Ještě za minulého režimu se nám s tátou stalo, že občas tehdy z Československého rozhlasu nebo televize přišly peníze mně místo jemu, nebo naopak,“ zavzpomínal v rozhovoru pro eXtra.cz herec. „Ale táta byl pořádnej a všechno si psal a občas mi říkal: Hele nepřišlo ti tady náhodou dva tisíce korun? Jestli jo, tak to jsou moje peníze,“ dodal se smíchem, že si běžně spletli jejich rodné číslo.

Jaký otec, takový syn

Jelikož se Brouskové věnují herectví již po několik generací, zajímalo nás, jestli je nějaká herecká rada, kterou si mezi sebou předávali z otce na syna. „My jsme ohledně toho, jak to divadlo děláme, až tak nemluvili, což je zvláštní. Když jsme se sešli, řekli jsme si dojmy, ale že jeden dával tomu druhýmu rady, jak to má hrát, tak to se u nás neřešilo,“ uvedl zamyšleně.

Zároveň ale prozradil, že se ještě jako mladík snažil vymanit z vlivu svého otce. „Když mi bylo osmnáct, tak jsem si samozřejmě říkal, že to divadlo budu hrát úplně jinak než táta,“ řekl se smíchem Otakar Brousek mladší. „No a teď jsem na Vinohradech a zjišťuju, že mám podobný gesta, mluvím podobně jako táta a vidím, že se tomu člověk prostě nevyhne,“ dodal na představení tváří letošního Hvězdného léta pod Žižkovskou věží, kde se objeví v divadelní hře Splašené nůžky.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy