Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Osudy sester prince Velena: Láska na place, boj s depresemi a zasnoubení s Hrušínským

Princ a Večernice: Zlata Adamovská našla lásku na place, Ivana Andrlová bojovala s depresemi
Zdroj: Filmové Studio Barrandov
+ Dalších 17 fotografií
Pohádka

Pohádku Princ a Večernice zná snad každý. Byla natočena před 45 lety ještě v období Československa a na filmovém portálu ČSFD obdržela krásných 76 procent. Každé Vánoce je zařazena do vysílacího programu, což ocení mnoho fanoušků. Jak si ale herci z pohádky vedou dnes? Hlavně tři sestry prince Velena se změnily k nepoznání.

Princ a Večernice bezpodmínečně patří k vánočním pohádkám. Snímek z dílny Václava Vorlíčka si na portálu ČSFD vysloužil pěkných 76 procent. V pohádce si zahrála skutečně velká herecká esa jako například Libuše Šafránková, Radek Brzobohatý, Vladimír Menšík a spousta dalších.

Hodně výrazné byly v pohádce tři sestry prince Velena v podání Zlaty Adamovské, Ivany Andrlové a Julie Jurištové. Zatímco Zlata Adamovská se ve filmové branži výrazně uchytila, ostatní herečky zůstaly v jejím stínu.


Hvězda Ordinace

Ze Zlaty Adamovské se stala velice slavná a výrazná herečka českého showbyznysu. Na svém kontě má desítky divadelních rolí a přes sto těch filmových či seriálových. Řada lidí zná nestárnoucí herečku ze seriálů Sanitka, Hříchy pro pátera Knoxe, Vyprávěj či z filmů Milenci a vrazi nebo Dobří holubi se vracejí.

Stále působí v nekonečném seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde přeskočila jiskra mezi ní a jejím hereckým kolegou Petrem Štěpánkem. V nováckém seriálu ztvárnili manželský pár Valšíkových. Lásku však moc předstírat nemuseli. Poté, co Štěpánek ovdověl a Adamovská se rozvedla s nevěrným Radkem Johnem, už jejich štěstí nic nebránilo. Pár si řekl své „ano“ v roce 2013.

Spolu s manželem hraje i v divadle. Diváci je mohou vidět například ve Studiu DVA.

Několikanásobná princezna

Hereckým talentem oplývá i Ivana Andrlová, která se do povědomí diváků dostala už v 16 letech v seriálu Podnájemníci. Dále se proslavila převážně rolemi princezen jako například v pohádce Princové jsou na draka. Od roku 1997 vystupuje s divadelní společností Háta. Ve filmech se stále sem tam objeví. Naposledy ji lidé mohli vidět ve snímku Špindl 2.

Kromě herectví se věnovala i dabingu. Svůj hlas propůjčila Ally McBeal, kterou ztvárnila Calista Flockhart, za což obdržela Cenu Františka Filipovského. Za život se provdala jen jednou.

Jejím manželem byl herecký kolega Ivan Vyskočil, se kterým má dceru Michaelu. Vztah ale nakonec skončil rozvodem, jelikož jí muž utekl za Anife Vyskočilovou. Pro Andrlovou to byla velká rána, ze které se vzpamatovával dlouho. Bojovala s depresemi a neměla chuť žít, nakonec však vyhledala pomoc odborníka a zapracovala na sobě.


Láska s Hrušínským

Třetí princeznu ztvárnila herečka Julie Jurištová. Ta byla dost často režiséry obsazovanou umělkyní. Kromě pohádky Princ a Večernice ztvárnila princeznu také v pohádce Deváté srdce. Objevila se však v mnoha známých seriálech, jako například Synové a dcery Jakuba Skláře či My všichni školou povinní. Její herecká kariéra však skončila krátce po revoluci.

Podle deníku Blesk byla mezi ní a tehdy hereckým idolem Janem Hrušínským určitá chemie. Po chvíli se Jurištová dokonce stala jeho snoubenkou. Nakonec ale jejich vztah vydržel pouhých pár měsíců. A i když není herečka tak slavná jako její kolegyně, přesto stále hraje. Dodnes vede Divadelní společnost Julie Jurištové.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy