Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Oskar Hes jako legendární Král Šumavy: Byl to tvrdý boj o život, svobodu a spravedlnost

Král Šumavy - Fantom temného kraje
Zdroj: se souhlasem Voyo
+ Další fotografie
SKUTEČNÝ PŘÍBĚH

Herec Oskar Hes (23) se zanedlouho předvede v titulní roli nového seriálu Král Šumavy: Fantom temného kraje. Tato třídílná minisérie vypráví příběh mladého Josefa Hasila, který se tak trochu nechtěně zapíše do historie. Jak těžké bylo tuto rozporuplnou osobu zahrát, popsal herec v tiskové zprávě, kterou má eXtra.cz k dispozici.

Herec Oskar Hes zatím neměl příliš možností plnohodnotně se předvést, ale zaujal například v seriálu Pustina. Nedávno se naplno ponořil do nového seriálu, kde měl tu čest ztvárnit hlavní postavu Krále Šumavy. "Ten muž skutečně přemýšlel o svobodě a možnosti volby. A byl to on, kdo lidem tuto možnost nabídl," řekl ke své roli Hes.

Režisér David Ondříček (53) v minulosti téměř nikdy nešlápl vedle, tudíž můžeme pravděpodobně i tentokrát čekat trefu do černého. "Na příběhu Josefa Hasila, jak je popsaný v knize Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy, mě fascinovala příležitost napínavou formou narovnat historii," popsal svůj nový počin režisér.

Oskar Hes jako kontroverzní hrdina

"Byl to úžasnej zážitek, jak to natáčení, tak celej ten příběh se mě extrémně dotýká," prozradil eXtra.cz v rozhovoru nedávno představitel hlavní role. Zároveň ale přiznal, že o složitém a rozporuplném životě převaděče Hasila doposud neměl ponětí. "Bohužel Josef Hasil, pohraniční stráž a vůbec králové Šumavy nejsou tak známá látka, zkrátka se o tom neučí, takže pro mě to byla vlastně také novinka," uvedl třiadvacetiletý herec.

Na postavě se mu ovšem líbila i její ne tak zcela pozitivní stránka. "Josef Hasil byl obyčejný člověk s dobrými i špatnými vlastnostmi a určitě nekonal jen a pouze dobro. Ale minimálně to vždy dobře myslel, i když to tak třeba nedopadlo. Třeba co se týče žen, on byl takový proutník, který neřešil pevné vztahy, a střídal holky, jak se mu zrovna chtělo. Neřešil, že má někde ženu a někde milenku. Neuvědomoval si, že tím může někomu ubližovat," přiznal.

David Ondříček: Když se klukovské dobrodružství zvrhne v boj o život

"Je to příběh z temných lesů a blat. Klukovské dobrodružství, které se zvrhne ve tvrdý boj o život, svobodu a spravedlnost. Bylo to splnění dětského snu," popsal dojmy ze svého filmu režisér David Ondříček.

Herec měl tu čest setkat se i se synem samotného Hasila. Ten měl na film prý jediný požadavek. "Byl velmi pyšný, že se příběh jeho otce konečně rozpracovává a "narovnává". Byl hodně vděčný. Mně a Gabče Heclové, která ztvárňuje jeho maminku, řekl, že má jedinou velkou připomínku, a to ať jeho rodiče zobrazíme jako hodné lidi, ať z nás je cítit dobro."

První díl třídílné minisérie Král Šumavy: Fantom temného kraje bude uveden na Voyo v pátek 9. prosince.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy