Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Od Matěje Jordána po Laviho. Populární herec Jakub Štáfek slaví 32 let

Jakub Štáfek láká na film Vyšehrad Fylm
Zdroj: Se souhlasem Jakuba Štáfka
+ Dalších 13 fotografií
NAROZENINY

Oblíbený herec Jakub Štáfek slaví dnes 32. narozeniny. Aktuálně září na plátnech kinosálů ve snímku Vyšehrad: Fylm, který i spolurežíroval. Komedie byla dokonce tak navštěvovaná, že se stala třetím nejúspěšnějším filmem po prvním víkendu v historii České republiky. Pro eXtra.cz mimo jiné řekl, zda se Vyšehrad dočká i pokračování.

Herec Jakub Štáfek se nejdřív proslavil jako Matěj Jordán v nekonečném seriálu Ulice. Ta sice jede pořád dále, Štáfek už ale přesídlil jinam. Zahrál si mimo jiné v kriminálním seriálu Specialisté a zazářil v seriálu Vyšehrad, kde ztvárnil nafoukaného fotbalistu Juliuse „Laviho“ Lavického.

Jakub Štáfek ve Vyšehradu

Štáfek, který má vystudovanou soukromou školu umění a managementu v Praze, se vrhnul i do režírování a psaní scénářů. Do svého studentského filmu Rozsvěcet se nevyplácí obsadil Anetu Krejčíkovou, Jana Přeučila, Janu Birgusovou ale i svou seriálovou sestru z Ulice Patricii Pagáčovou.

Režijně i scenáristicky se podílel na Vyšehrad: Seryjál a u režie zůstal i u Vyšehrad: Fylm. Právě tenhle film letos pořádně zaplnil sály kin a diváci si ho nemohli vynachválit. „Je to čerstvý pořád a asi jsme rozhodně nečekali, že se zařadíme na pozici třetího nejúspěšnějšího filmu po prvním víkendu v historii České republiky. To je samozřejmě věc, která je super a doufáme, že lidi budou chodit dál a že se jim to líbí,“ svěřil se Štáfek v rozhovoru pro eXtra.cz.

Každého proto zajímá, zda bude mít Vyšehrad i pokračování. „Nechci to říkat, fanoušci by nám neodpustili, kdybychom s tím pokračováním přišli rychle. Bude z toho cítit nějakej kalkul a to my nechceme. Ta věc byla dělaná vlastně fakt s láskou a v bandě kamarádů, přátel, kteří na tom strávili šest let života. Jestli něco bude, tak to rozhodně nebude za rok, za dva,” prozradil dále v rozhovoru Štáfek.

Jakub Štáfek zkusil MMA

Štáfek pro novinky.cz také řekl, jak snímek Vyšehrad: Fylm vnímá on sám. „V dnešní korektní době jde o takovou nekorektní pohádku pro dospělé. Pohádku o nejlepším fotbalistovi, který jen co spatřil světlo světa, všichni mu začali házet klacky pod nohy. A tenhle člověk, který se neumí postarat ani sám o sebe, se bude muset postarat o dítě. Nesledujeme ale jenom tohoto magora. Otíráme se o celý systém českého fotbalu, na který kvůli korupci není moc dobrý pohled. Myslím, že by i tato rovina mohla lidi bavit,“ prohlásil.

Štáfek, který zápasil i v MMA, označuje Laviho jako někoho ze svého stínu, ale diváky ujišťuje o tom, že jde hlavně o satiru a parodii.

Jakub Štáfek je spokojený otec

Oblíbený herec momentálně žije se svou partnerkou Dominikou Doležalovou, s níž plánuje i svatbu. Společně mají roční dcerku Olívii. V roli otce se cítí skvěle a vše, co je potřeba kolem péče o malou holčičku, zvládá s přehledem. „Nedávno jsem se potkal s kámošem na plavání miminek. Nepotkali jsme se léta ani na pivu, a teď s miminy v bazénu. A je to dobře,“ prozradil pro novinky.cz Štáfek, který nějakou dobu randil i s Monikou Timkovou a údajně taky s Agátou Hanychovou.


Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy