Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nové hvězdě Televizních novin lichotí srovnání s Borhyovou. Proč je stále single a kdo u ní má šanci?

Nová tvář hlavních zpráv na Nově - Veronika Petruchová.
Zdroj: se souhlasem TV Nova
+ Další 3 fotografie
Rozhovor

Veronika Petruchová se stává nováckou superstar. Spolu s kolegou Martinem Čermákem utvořila novou moderátorskou dvojici Televizních novin. Příležitost, která se jí naskytla, bere jako velkou poctu a zároveň jako vrchol její dosavadní kariéry. Tmavovláska, která je často přirovnávána k moderátorské hvězdě Lucii Borhyové, v rozhovoru pro eXtra.cz popsala, jak si s novým parťákem sedla, a prozradila, proč je stále single. 

Od listopadu jste se s Martinem Čermákem stali novou moderátorskou dvojicí Televizních novin. Považujete to za vrchol své kariéry?

Těžko říct, jestli vrchol, když je mi pouhých 27 let a zatím nevím, kam se ještě mé cesty budou ubírat. Rozhodně jsem nečekala, že toho kdy dosáhnu a je to velká příležitost. Ale ano, nyní to beru jako vrchol a je to pozice, kterou si v České republice nezkusí jen tak někdo.

Krátce po vašem nástupu začala válka na Ukrajině. Jak se čtou zprávy o událostech pár set kilometrů za našimi hranicemi?

Musím říct, že je to těžké, už když máme třeba jen popisovat záběry z místa, tak se mi derou slzy do očí, protože tam často vidíme těla mrtvých žen nebo dětí. Je to věc, která není jednoduchá, ale vím, že ty informace musím předat divákům, takže se snažím své emoce zkrotit a předat tu zprávu tak, aby ji všichni srozumitelně pochopili.

Byly chvíle, kdy jste měla při čtení zprávy na krajíčku?

Spíš bylo jedno období, kdy to na mě víc spadlo. To jsem si doma poplakala, protože mi bylo líto těch lidí a celkově na mě dolehla ta tíha zpráv. Takže před kamerou jsem se slzám ubránila, doma už to bylo horší, ale věřím, že to tak v dnešní době má spousta lidí. Byla to ale jen chvilková záležitost.

Vaši kolegové informují přímo z Ukrajiny. Nezávidíte jim někdy tu práci v terénu?

Nezávidím, ale obdivuji, protože to chce mít určitě kuráž a odvahu vydat se na místo, kde se děje něco takového. Každopádně vím, že je potřeba ty informace předávat i z místa, aby je divák získával přímo z Ukrajiny. Tiše jim fandím, aby to tam všechno zvládli, a hlavně aby se jim nic nestalo.

Je těžké zachovat klid? Moderátorka České televize Jana Peroutková se nedávno rozbrečela v přímém přenosu…

Někdy je to těžší, někdy naopak jednodušší. Je to o tom, jaké má v sobě člověk emoce a jak si to nastaví. Každopádně se nedivím kolegyni z České televize, protože je to opravdu těžké, a když je těch informací víc, člověk třeba není úplně v psychické pohodě a přijde obzvlášť nepříjemná informace, kterou musí předat lidem, tak se moc nedá slzám ubránit. Je to pochopitelné.

Jaká zpráva se vám četla nejhůř?

Řekla bych, že asi popisování záběrů z válečných zón na Ukrajině. S Martinem totiž ještě kromě večerních zpráv moderujeme taky TN Live a vždycky, když tam přijdou aktuální záběry, tak se je snažíme divákům zprostředkovat co nejdřív. Jednou tam takhle bylo video babičky, jak bědovala, a šlo vidět, že je zraněná. To se mi opravdu popisovalo hůř, protože v tu chvíli jsem si představila v takové situaci své prarodiče a najednou mi oné ženy bylo velmi líto. Bylo mi nepříjemné lidem popisovat tak kruté záběry z toho místa.

Zpátky k vám. Jak došlo k tomu, že vás dali dohromady s Martinem? Prošli jste castingem, nebo jste si mohli vybrat?

Prošli jsme castingem a spojili nás naši nadřízení, kteří usoudili, že nám to spolu bude slušet, takže jsme si to nevybrali. Zato musím říct, že jsem spokojená, určitě zvolili dobře. S Martinem nám to jde, rozumíme si, takže to byl asi fakt dobře vybraný parťák.

Jak spolu vycházíte? Potkáváte se i mimo práci, nebo jde jenom o čistě pracovní vztah?

Začínáme mít takový osobnější vztah, ale zatím jsme se nepotkali mimo práci, protože teď je jí opravdu hodně. Zatím jsme tedy nestihli žádný dýchánek, rozhodně se o tom bavíme a jak bude chvilka času, tak se potkáme i mimo práci. Ale tím, že se vídáme ve studiu, tak si dáme vždycky chviličku, kdy spolu pokecáme, probereme i věci z osobního života. Takže bych neřekla, že je to čistě pracovní, ale na tom osobním vztahu ještě pracujeme, jelikož spolu začínáme.

Zaznamenala jste, že vás hodně přirovnávají k Lucii Borhyové? Akorát nejste blondýnka.

Zaznamenala, dělo se mi to ještě předtím, než jsem tady pracovala. Musím říct, že je mi ctí, Lucka je tady taková naše bohyně, ale myslím, že jsme každá úplně jiná. Možná máme podobné rysy, zároveň si myslím, že jsme rozdílné a každá máme to své.

Jak vás vůbec Lucie s Reyem Korantengem přijali do týmu?

Skvěle, jsou to milí kolegové, kteří nás parádně přivítali. Když jsem potřebovala jakoukoliv pomoc, třeba s textem, tak mi hned pomohli. Dobře si rozumíme, nebyla tam znát ani kapka nějaké negativní emoce, zkrátka je opravdu příjemné s nimi pracovat.

Už předtím jste moderovala odpolední Televizní noviny, ale večerní jsou první liga. Zaznamenala jste nárůst fanoušků?

Trochu ano, ale zároveň to není žádný rapidní nárůst. Myslím si, že jak jdu po těch kariérních schodech nahoru, tak mi i přibývají fanoušci. Není to po stovkách ani tisících, ale během těch relací mi jich vždy pár přibude. Často mi píšou fanoušci zprávu typu: „Dnes jsem vás viděl, moc vám to slušelo.“ Jsou to takové příjemné vzkazy.

Dostáváte i nabídky na schůzky?

Někdy ano, ale já na takové zprávy nereaguji. Mám teď sama dost práce, navíc nikdy nevíte, kdo je na druhé straně té zprávy.

Jste single. Jak je to možné?

Myslím, že každý má svůj čas najít si toho pravého partnera, a já se teď věnuji jiným věcem, spíš těm pracovním a seberozvoji. Nevím, čím je to způsobeno, ale nevnímám to negativně.

Jaký by měl být muž, který vás zaujme?

Měl by být určitě pozorný, mít smysl pro humor a měl by také hodně pracovat, aby pochopil, že i já hodně pracuji a nečekal na mě pořád jen doma. Nechtěla bych kluka, který nemá žádné aktivity nebo ambice, zkrátka musí být také cílevědomý a ctižádostivý.

Jakou nejdivnější nabídku jste dosud dostala?

Ty pozvánky nebývají moc divné, vždycky jde o kafe, večeři nebo podobně.

Zkoušela jste třeba nějakou seznamku, například Tinder?

Zkoušela jsem to asi jednou, možná na jeden nebo dva dny, spíš ze zvědavosti. Sama ale nepreferuji tenhle způsob seznámení. Spíš si myslím, že když se osobně s někým setkám a on mě okouzlí, tak to je ta správná cesta, jak si najít partnera. Samozřejmě neodsuzuji, ale nejsem ten typ, co by používal online seznamky.

Co by měl udělat muž, aby vás pozval na rande?

Nemám striktně dané, jak by to mělo vypadat. Ostatně nikde není stoprocentně úspěšný recept, jak dívku oslovit, ale myslím si, že je to o osobním kouzlu, jak ten člověk zapůsobí, jestli je galantní a třeba jestli z něj vyzařuje pohoda. To je pro mě důležité.


Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy