Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Nezdolná Hanička Písnička: Zlá nemoc, trauma z adopce i šok z loupežného přepadení

Štefan Margita a Hana Zagorová
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 5 fotografií
legenda

Jedna z nejpopulárnějších českých zpěvaček Hana Zagorová slaví 75 let. Žena, které se neřekne jinak než Hanička Písnička nebo Hanička Šampíčko, pořád působí laskavě a usměvavě, přestože jí v životě zdaleka jen do smíchu nebylo.

Hana Zagorová bilanc nevede

Zažila takové životní kotrmelce, že by, lidově řečeno, „porazily vola“. Jenže zpěvačka Hana Zagorová se se všemi poprala a kvůli tomu, co jí život připravil za překážky, se určitě ve smutcích neutápí.

„Takhle to vůbec nemám. Bilancování ve mně není zakódované. Důležité je, jak je teď a že jsem spokojená,“ prozradila eXtra.cz před časem.

Momentálně nebere telefon. Vybírá si zdravotní pauzu, kterou ji prý doporučili lékaři po náročném průběhu koronaviru.

Krutá nemoc

Řadu let (od 70. let minulého století) její život ovlivňuje paroxysmální noční hemoglobinurie, což je nevyléčitelná nemoc krve, přesněji řečeno jde o potíže s červenými krvinkami. Před lety naštěstí našla léčitele, který ji zásoboval tajným receptem na čaj. Ten jí absolutně změnil život. „Ten proces trval tři roky. Poté, co jsem zkoušela alternativní medicínu, jsem už nemusela naskočit zpátky do cyklu transfuzí,“ prozradila před lety.

Bohužel léčitel odešel na druhý břeh a s sebou vzal i recept, takže zdraví milované zpěvačky se zhoršilo a Zagorová se později musela opět vrátit k transfúzím.

Bez dětí strádala

Choroba nebyla jen nepříjemná, měla i další následky. Lékaři jí důrazně doporučili, aby neměla děti, nemusely by prý být zdravé. Hana Zagorová přitom po dětském smíchu i pláči strašně toužila.

Kvůli tomu se vdala i za tanečního mistra Vlastimila Harapese. Šlo ale o formální manželství jen kvůli snaze o adopci holčičky. Ta se jí prý ale kvůli podrazu zprostředkovatelky nepovedla a pro zpěvačku to byla taková citová rána, že se už o adopci nikdy znovu nepokoušela.

První manžel byl jen naoko

„Brali jsme se krátce poté, co jsme překročili čtyřicítku (manželství trvalo mezi lety 1986-1992, pozn. red.). Doteď máme skvělé vztahy. Přeju jí, ať je spokojená a ať se má tak, jak sama touží. Ona je totiž skvělá a zaslouží si to, aby se měla taky skvěle,“ řekl eXtra.cz Zagorové bývalý manžel.

Přepadení

Zpěvačka, která kolem sebe rozsévá pozitivní náladu, zažila i trauma v podobě loupežného přepadení.

S plynovou pistolí na ni vyrukoval sedmnáctiletý pobuda, který přišel s historkou, že odečítá plyn. Zagorová ho nakonec přesvědčila, aby si kvůli nesmyslnému činu nezkazil celý život, a lupič pak odešel.

Láska

Ale její život zdaleka nebyl jen plný obtíží. Tak jako její písničky dělaly a dělají radost posluchačům, druhým směrem, od nich, zase čerpala životní energii paní Hana.

A i v lásce má štěstí. Operní pěvec Štefan Margita se v jejím životě objevil na přelomu osmdesátých a devadesátých let a už z něj neodešel. V roce 1992 si řekli ano a vypadá to, jako by oba měli velké životní štěstí na skutečně spřízněnou duši. Rozumějí si, mají společné zájmy i názory, hodně se spolu nasmějí. A navzájem si rozšiřují i umělecké obzory.

Zkrátka a dobře, za devítinásobnou držitelkou ceny Zlatý slavík a interpretkou hitů jako jsou Bludička Julie, Gvendolína, Studánko stříbrná, Je naprosto nezbytné, Rybičko zlatá, přeju si, Biograf láska, Maluj zase obrázky, Duhová víla a desítek dalších je sice chvílemi dost náročný, ale láskou i prací naplněný život. A věřme, že i spousta dalších let před ní…

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy