Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.Rozumím
Trendy tagy MS v hokeji 2019 Ewa Farna Meghan Markle The Voice

Nejnovější kauzy

Nevíte, jak naložit s velikonočními vejci? Díky těmto 5 receptům si s nimi hravě poradíte

velikonoce
Nejedna žena po velikonočním pondělí řeší velké dilema. Ať už jste to s počtem nabarvených vajec přehnala, nebo jich mužské osazenstvo vaší domácnosti vykoledovalo příliš, není vždy jednoduché vymyslet, jak si s nimi poradit.

Pokud se vám doma sešlo velké množství vařených vajec, je potřeba si s nimi poradit. Vyhodit je by byla velká škoda, obzvláště proto, že existuje spousta receptů, ve kterých se dají velikonoční vajíčka skvěle využít. Přinášíme vám 5 takových, na kterých si zaručeně pochutnáte!

Vajíčková pomazánka

SUROVINY

  • 6 vajec natvrdo
  • půl větší cibule
  • lžíce plnotučné hořčice
  • velká sklenice majonézy
  • pepř a sůl

Vejce natvrdo oloupeme a nakrájíme na kostičky nožem nebo pomocí kráječe. K vajíčkům přidáme majonézu (konečné množství záleží na vás), jednu polévkovou lžíci plnotučné hořčice a na kostičky nakrájenou půlku cibule. Dochutíme pepřem a solí podle chuti.

Skotská vejce

SUROVINY (4 porce)

  • 4 plátky masa z vepřové kýty
  • 4 plátky šunky
  • 4 natvrdo vařená vejce
  • na trojobal mouku, strouhanku a vejce
  • sůl

Řízky naklepeme, osolíme, poklademe šunkou a celými vejci. Zabalíme, spíchneme kovovou jehlou nebo párátkem a obalíme v trojobalu. Usmažíme na sádle.

Masovo-zeleninové krokety s vejci

SUROVINY

  • natvrdo uvařená vejce
  • mrkev
  • sladkolistá petrželka
  • květákové růžičky
  • mleté maso
  • vejce
  • strouhanka
  • pepř a sůl
  • olej

Oloupeme vejce. Mrkev nastrouháme nahrubo, petrželku nasekáme, květákové růžičky uvaříme skoro do měkka (stačí 5 až 7 minut) a nakrájíme je na malé kousky. Vše dáme do mísy, přidáme mleté maso, 1 vejce, podle potřeby trochu strouhanky, sůl a pepř a vytvoříme jednolité těsto. V pánvi dáme rozehřát vyšší vrstvu oleje na smažení. Oloupaná vajíčka zabalíme do vrstvy masové směsi, a pak je obalíme v rozšlehaném druhém vejci a strouhance. Smažíme dozlatova.

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

SUROVINY

  • 10 vařených vajec
  • 3 starší rohlíky
  • 2 vejce
  • mléko dle potřeby
  • 200 gramů sýru dle vlastního výběru
  • 200 gramů šunky
  • strouhanka
  • olej
  • sůl a koření dle vlastního výběru na dochucení

Rohlíky drobně pokrájíme, pokapeme mlékem a necháme provlhnout. Přebytečné mléko pak vymačkáme. Oloupaná vajíčka drobně nasekáme, sýr nastrouháme, šunku jemně pokrájíme a vše přidáme k rohlíkům společně s rozšlehanými vejci. Dochutíme solí a kořením dle chuti, řádně promícháme a pokud máme směs řídkou, zahustíme jí strouhankou. Ze směsi tvoříme malé placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova.

Jarní bramborový salát

SUROVINY

  • půl kila brambor
  • pepř a sůl
  • svazek ředkviček
  • salátová okurka
  • 3 vařená vejce
  • bylinky
  • jogurtová majonéza

Brambory pořádně omyjeme a uvaříme je ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a necháme chladnout. Vlažné brambory nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na měsíčky a necháme vychladnout. Okurku a ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Všechny suroviny přidáme do mísy s brambory a opatrně promícháme. Připravíme si dresink. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme na jemno. Jogurtovou majonézu smícháme s bylinkami, pepřem a solí. Smícháme dresink se salátem, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Mohlo by vás zajímat

Další články