Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nevinná hra na hřišti se zvrtla v tragédii: Pomozte Dominikovi (13) znovu sportovat

Ochrnutý Dominik
Zdroj: Se souhlasem Znesnáze
sbírka

Třináctiletý Dominik byl normální veselý kluk, než mu mrtvice před rokem obrátila život vzhůru nohama. Od té doby je ochrnutý od krku dolů, ale snaží se cvičením tělo rozpohybovat. Pomocí sbírky mu nyní můžete přispět na speciální přístroj k cvičení.

Sportovně zaměřený Dominik si v dubnu minulého roku čutal na hřišti s kamarády, když ho bez varování uzemnila mrtvice. Po rychlém převozu do nemocnice zůstal teprve třináctiletý hoch ochrnutý od krku dolů. Od té doby má za sebou patnáct měsíců dřiny, kdy se pomocí rehabilitací snažil rozpohybovat své tělo za pomoci intenzivního cvičení.

Jeho cílem je znovu se začlenit do života jako samostatný jedinec a vrátit se ke sportu. Ačkoliv je Dominik kvadruplegik, jeho nohy nejsou tak úplně "mrtvé". Pomocí přístroje totiž vnímá v mozku ty správné impulzy a on může opět vnímat pohyb u svých nohou.

Je tu šance, že jednou bude opět moci chodit sám od sebe. Tento speciální přístroj má nyní zapůjčen na dva měsíce, ale rád by ho využíval nastálo. Pomoci mu můžete skrze sbírku na webu Znesnáze, díky níž se Dominik třeba jednou opět postaví na vlastní nohy.



Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy