Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Nestárnoucí Černocká zavzpomínala na natáčení Dívky na koštěti: Takhle už to dneska není, smutní

Filmová Saxana zastavila čas.
Zdroj: extra.cz/Martin Procházka
+ Další 2 fotografie
vzpomínky

Kdo by neznal okatou kudrnatou čarodějnici Saxanu, která touží po odvaru z babského ucha? Právě její představitelka, Petra Černocká (72), si nenechala ujít slavnostní otevření Retro muzea, kde byla i redakce eXtra.cz. Nestárnoucí herečka a zpěvačka během večera zavzpomínala nejen na dobu socialismu, ale i na natáčení legendární pohádkové komedie Dívka na koštěti.

"Když vzpomínám na natáčení Dívky na koštěti, tam vše běželo pěkně. Myslela jsem, že je to tak vždycky, pak jsem ale zjistila, že jsou i horší natáčení," řekla Petra Černocká během slavnostního otevření Retro muzea v pražském obchodním domě Kotva.

"Všechno bylo v pohodě, nikdo na nás nespěchal. To dnes také není. Všechno se musí natočit rychle, protože to stojí peníze. Některé výhody tam tehdy byly. Dívka na koštěti ​se točila v létě v Pardubicích. Já jsem bydlela v hotelu, kde mi dali svatební pokoj s postelí s nebesy. No dnes když točím… kdepak, nic takového," povzdechla si herečka.

Kromě natáčení pohádky Václava Vorlíčka přišla řeč i na dobu socialismu. Moderátor celé akce se zpěvačky zeptal, zda má tyto retro kousky ráda i dnes.

"S manželem trávíme spoustu času po bazarech, máme to rádi. Co tam najdeme skvostů a sami také nic nevyhazujeme. Mám například popelník s ledním medvědem. To byla tenkrát taková móda a takové věci já nevydržím nekoupit, ačkoli už to doma nemáme kam dávat," zasmála se.

Elixír mládí Petry Černocké

Z fotek, které redakce eXtra.cz na místě pořídila, je vidět, že se Petra Černocká během natáčení legendární československé pohádky naučila kouzlo věčného mládí. Málokdo by jí hádal víc než 55 let.

Svůj recept na mládí Černocká prozradila před pár lety v Show Jana Krause. "Já se večer odlíčím, namažu se, ráno vstanu a zase se mažu. A to úplně obyčejnou Indulonou, kterou jsem zamlada krémovala i boty a kabelky," řekla legendární Saxana.

Je překvapivé, jak jednoduchý elixír mládí herečka používá. Černocká je dokonalým důkazem toho, že stárnout se dá i bez plastik, s grácií a navíc téměř bez námahy.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy