Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nestárnoucí Catherine Deneuve má 78. S italským filmovým idolem má nádhernou dceru

Catherine Deneuve slaví 78. S Marcellem Mastroiannim má krásnou dceru Chiaru
Zdroj: showpix.cz
+ Dalších 5 fotografií
NAROZENINY

Skvělá francouzská herečka Catherine Deneuve slaví 78. narozeniny. Ona však ani ve svém věku na důchod vůbec nepomýšlí a je pořád herecky aktivní. Letos na festivalu v Cannes představila svůj nový snímek, který sklidil mnoho pozitivních ohlasů. Přesto, že má herečka za sebou mozkovou mrtvici, vypadá stále báječně, a tak jí nic v pokračování její kariéry nebrání.

Francouzská herečka Catherine Deneuve se narodila do herecké rodiny, její plány byly však jiné - chtěla se stát módní návrhářkou. Nakonec z ní ale vyrostla velká hvězda filmového plátna.

Catherine Deneuve a sexualita

Poprvé se objevila v muzikálu Paraplíčka ze Cherbourgu, který byl tak úspěšný, že získal Velkou cenu Filmového festivalu v Cannes. V roce 1957 se pak Deneuve ukázala před kamerou a o osm let později získala roli v psychothrilleru Hnus od režiséra Romana Polanského, který byl tím, kdo její hvězdnou kariéru odstartoval.

Zároveň však nastartoval i její zvláštní role, protože všechny byly propojeny se sexualitou. Catherine jim svým vzhledem dodávala jakousi chladnou smyslnost, což na tu dobu nebylo tak obvyklé, a možná právě proto její filmy v té době vyvolávaly takovou senzaci.

Catherine Deneuve se objevila ve filmech Kráska dne, Siréna od Misssisssippi nebo třeba Indočína, za kterou byla nominována na Oscara. Rolí má na kontě však hodně a ve snímku Hlad ztvárnila dokonce bisexuálního upíra.

Catherine Deneuve v Cannes

Letos Catherine Deneuve navštívila prestižní Filmový festival v Cannes, aby zde mimo soutěž uvedla své nové filmové melodrama De son vivant. Deneuve v něm ztvárnila hlavní roli a se štábem sklidila potlesk vestoje. „Jezdím do Cannes už desítky let, ale pokaždé je to jiné. Nikdy mě to tady ale nedojalo tak, jako když jsem přišla do kina a viděla jsem, jak publikum reaguje na mě i na náš film,“ citoval herečku portál magazin.aktualne.cz.

Fanoušci Deneuve jsou rádi, že je herečka pořád ve filmovém světě tak aktivní, i přesto, že v roce 2019 prodělala mozkovou příhodu. Naštěstí je ale v pořádku.

Deneuve byla dvakrát vdaná. Jejím prvním manželem byl režisér Roger Vadim, se kterým má syna Christiana Vadima, jenž je také hercem. Po rozvodu se provdala za fotografa Davida Baileyho, ale ani toto manželství dlouho nevydrželo. Poté byl jejím partnerem italský filmový herec Marcello Mastroianni, se kterým má dceru Chiaru Mastroianni. Následně se po jejím boku objevili ještě Hugh Johnson a Pierre Lescure.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy