Trendy tagy Petr Kellner Čauky lidi Hubnete s nami Výměna manželek 2021

Nejnovější kauzy

Nemocné hovězí není jediný hnus z Polska: Dovezli už zmrzlinu se žloutenkou nebo posypovou sůl!

Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 3 fotografie
Polské hnusy
Českem otřásá skandál hovězího masa dovezeného z Polska. To totiž pocházelo z nemocných krav. Na povrch dokonce vyplavalo, že některé pražské luxusní restaurace ho nabízely jako argentinské hovězí. Není to však jediné svinstvo, které nám do země severní sousedé dovezli!

Polsko, země hnusu zaslíbená. Tak teď asi většina Čechů vnímá naše severní sousedy. Hovězí z nemocných krav ale není jediný polský přešlap, který mohl stát za smrtí velkého množství lidí.

Byla jich hned celá řada.

1. Zmrzlina se žloutenkou. Psal se rok 1978 a v Polsku řádila žloutenková epidemie. A zemědělce nenapadlo nic lepšího, než pole s jahodami hnojit výkaly nemocných Poláků. Z nich se pak vyrobila zmrzlina, která putovala do tehdejšího Československa.

2. Karcinogenní šproty. Rybičky způsobující rakovinu putovaly do Zlína a Ústí. Inspekce je v roce 2009 naštěstí včas odhalila.

3. Posypová sůl. Asi nejznámější sknadál polského dovozu. V roce 2012 vyšlo najevo, že polští potravináři prodávají posypovou sůl, která patří na silnice, jako jedlou. Naštěstí nikdo nezemřel.

4. Jedovatá vejce s bakterií E.coli, která způsobuje rakovinu. Přišlo se na to v roce 2012. Vejce obsahovala kromě zákeřné bakterie kadmium a olovo!

5. Koňské maso místo hovězího. O rok později Poláci vydávali koňské maso za hovězí. A jako by to nestačilo, konina byla plná analgetik na bázi fenylbutazonu. Maso sice nemohlo způsobit smrt, ale jeho konzumace mohla vést k výraznému zhoršení krvetvorby.

6. Maso jako projímadlo. Šlo o 3,6 tun závadného kuřecího, vepřového i hovězího masa. Přišlo se na to v roce 2017 a maso bylo plné bakterie salmonely. Ta způsobuje zažívací, střevní potíže a horečky.

7. Hovězí z nemocných krav. Zatím poslední polský "výstřelek". Do Česka se dostalo 300 kg masa z nemocných krav, z toho 137 kilo bylo prodáno. Některé pražské luxusní restaurace ho prý vydávaly za kvalitní argentinské hovězí.

A co přidje příště? To snad radši ani nechceme vědět...

Související články

Další články